Lomography Awards: İnsan Hikayeleri: Çalışırken

1.380 Gönderi · Bitti ·
Çalışırken

Bu yarışmayı, sana ilham veren modelini, tutkularını yansıtacağın bir portre ile daha yakından tanıma şansı olarak gör.

Fotoğrafçı Arnold Newman tarafından icat edilip popülerleştirilen çevresel portreler, bir insanın yaşamına ve çalışma ortamına daha derin bir bakış sağlıyor. Dikkatli bir şekilde stilize edilmiş bu fotoğraflarda, fotoğrafçı genellikle konuyu mesleklerini veya kişiliğini en iyi gösteren görsel unsurlara veya konumlara karşı yerleştirir. Newman, çalışmalarında arka plana dikkat etmenin önemine değer veriyordu. "Arka plan, kompozisyona ve kişiyi anlamaya katkıda bulunmalı," demişti American Photo ile yaptığı bir röportajda.

İnsan hikayeleri kategorisindeki bu yarışmada, senden etkileyici bir çevresel portre çekmeni istiyoruz. İşte sana fikir verecek birkaç öneri:

  • Poz ver*: Modelini çalışma ortamında, evinde ya da yaratıcı alanında ziyaret et ve ondan sahip olduğu eşyalar, en yeni icadı ya da kendini en rahat hissettiği noktada poz vermesini iste. Örneğin ressamı en yeni resminin yanında ya da şefi restoranının mutfağında fotoğrafla.
  • Anlık fotoğraflar havalıdır: Şimdi, onları kendilerini ifade ederken izle. Bir müzisyenin çaldığı her notayı dinle ya da bir marangozu mobilya yaparken izle. Onları kendilerini ana bırakmışken, sen de tutkularının en saf yansımalarını fotoğrafla.

Her katılımcı en fazla 10 fotoğraf gönderebilir. Bu yarışma TEN AND ONE Lomography Fotoğraf Ödülleri 2019 için İnsan Hikayeleri kategorisi ön eleme turu niteliğindedir.

Fotoğraf: wil6ka

Kazananlar

Tebrikler: barbarabezina, Youjeong Kim, pearlgirl77, caglag & lalunexviii.