Kaç Ortak Arkadaşımız Var? Yarışması'nın Kazananı Ayşegül'ün İlk Fotoğrafları

Kısa bir süre önce sonuçlanan Kaç Ortak Arkadaşımız Var? Yarışması’nın Kazananı Ayşegül’e, Diana’sını teslim alırken bir paket de Lomography 400 ASA 120’lik film hediye etmiştik, o da hiç durmadan çekmeye başladı. Ayşegül’ün ilk fotoğraflarının çıktığını duyar duymaz, ilk deneyiminin nasıl olduğunu konuştuk.

Ayşegül Facabook’da düzenlenen Kaç Ortak Arkadaşımız Var? Yarışması’nda 135 ortak arkadaşı ile şanslı kazanan olup Diana Edelweiss kazanmıştı. Fotoğraf makinesini teslim almaya geldiğinde ona bir de Lomography 400 ASA 3’lü paket film hediye ettik. Sonuçlardan bazıları ve Ayşegül ile yaptığımız söyleşi aşağıda.

1) Bu ilk analog fotoğraf deneyimin mi?

Babamın fotoğrafla uğraştığı eski dönemleri saymazsak Üniversite’de seçmeli ders olarak 2 dönem fotoğraf dersi aldım. Siyah-beyaz analog fotoğraflar çekmiş ve yıkayıp basmıştım. Hayatlarımıza dijital makinalar girince unuttum gitti tabi tüm öğrendiklerimi. Lomography’nin “Kaç ortak arkadaşınız var?” yarışmasından kazandığım Diana F+ ile çekim yaparken o eski günlere döndüm tekrar, ilk renkli analog çekim deneyimim oldu diyebilirim.

2) Fotoğrafları çekerken nasıl hissettin?

İlk fotoğraflarımı doğum günümde çektim, ekrana bakamamak hepimiz için tuhaf ve belki tedirgin ediciydi ama hepimizin çok eğlendiği kesin.

3) Filmlerin banyolanması için beklerken neler hissettin?

Çekimden sonraki günlerde arkadaşlarım merak içerisinde sormaya başladılar; "Yıkattın mı filmleri, nasıl? Diye. Herkesin unuttuğu hisler filmi fotografçıya bırakıp da 1-2 gün beklemek, heyecan ve merakla bekledim günlerin geçmesini. Fotoğraflar tarandığı için hem LomoEv'ime hem de facebook hesabıma yükledim. Artık herkes görebilecek nasılmış ilk filmler. :)

4) Sonuçlar seni şaşırttı mı?

Sonuçlar beni şaşırttı çünkü beklediğimden çok daha net görüntüler vardı. Filmleri bittikten sonra bantlayıp kapatmayı unuttuğum için – daha doğrusu bilmediğim için :) – ışık sızmış filmlere ve rengarenk efektler oluşmuş. Renk delisi biri olarak çıkan sonuçtan inanılmaz memnunum. Ailemle birlikte olduğum bir günde çektiğim fotoğrafların hepsi fazla ışık yüzünden tüm karelerin pozlaması yanlış olmuş hatta hiç olmamış, koskocaman boşluklar sadece. Bu da üzücü bir deneyim oldu benim için. Işık ayarı üzerine biraz çalışmalıyım.

5) Fotoğrafların en çok nesini sevdin?

Renk kalitesini ve flaşın – benim için sürpriz olan – oyunlarını çok sevdim.

6) Şimdi ne çekmeyi planlıyorsun

Çok yakın tarihlerde yine iki doğum günü partisi ihtimali var. Bu yüzden yine doğum günü kareleri olacak. Bir de çok ünlü bir moda tasarımcısının defilesi olabilir. Kim olduğu sürpriz olsun. Mart ortasında eğer çekebilirsem Lomography evime eklemiş olurum fotoğrafları. :)

erayalan tarafından, 2012-03-02 tarihinde ve #haberler #edelweiss #diana #yarisma #aysegul #ilk-fotograflar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler