La Sardina ile Stereo

La Sardina nın pek bilinmeyen bir özelliği de stereograph yapmak için mükemmel bir fotoğraf makinası oluşudur. La Sardina ile neler yaptığımı yazımda bulabilirsiniz, şimdiden iyi keyifler :-)

La Sardina eğlenceli fotoğraflar çekmek için lomografideki en iyi makinadır. Bu yüzden de stereograph yapmak için en ideal seçimdir. Stereograph için 2 tane fotoğraf gerekli, biri sağ gözümüzle diğeri sol gözümüzle gördüğümüz görüntü. Stereo görüntüyü oluşturmak için internette bedava programlar bulabilirsiniz. Benim favori programım ise Stereo Photo Maker , İngilizce, Almanca, Fransızca ve Japonca dil seçenekleriyle burdan indirebilirsiniz.

Görüntüleri stereo çifti yapmak için çeşitli yollar mevcut. En basit yolu ise bir görüntüyü önce sağ gözümüzle daha sonra sol gözümüzle vizörden bakarak çekmektir.Burdaki tek sorun, stereograp yaparken elin titremesinden veya çekim esnasında fotoğraf makinasının aynı hizza da olmamasından dolayı karelerin birbirini tam olarak tamamlamamasıdır. Bu sorunla başa çıkmanın en iyi yolu, özdeş iki kamerayı arasında 2 göz arasındaki mesafe kadar mesafe bırakıp, tripoda sabitleyip çekim yapmaktır. Elde edeceğiniz fotoğraflar aynı hizza da olacağından stereographlarınız yani 3D görüntüleriniz çok daha etkili olacaktır.

Fotoğraf karelerinizi daha iyi hale getirmek için bir çok çözüm yolu bulanabilir. Benim kullandığım 2 La Sardina ile aşağıdaki örneklerdeki gibi kullanabilirsiniz.

Sterograph yapmak için La Sardina mükemmel bir makina olmasının bir diğer sebebi de şekilleridir. Benim kullandığım gibi 2 makinayı da birbirine bantlayabilir ve flaşlarının da yanına monte edbiliyor olmanız size büyük avantaj sağlar.

Her 2 makinada da flaş kullandığımızda senkron problemi olmayacaktır ve flaşlar 3D etkiyi arttıracaktır. Ayrıca makinalarınızı farklı şekillerde bantladığınızda ilginç görüntüler elde edebilirsiniz.

Bence bu kullanış şekli en rahattıdır. Çünkü taşıması kolay olmasının dışında yatay olarak da dikey olarak da kullanılabilir. Ayrıca makinalarınızın 2 farklı renkte olması, hangi kamerayla hangi tarafı çektiğinizi bilmeniz sağlar ve negatif şeridlerinizde sırasını karıştırmanız engeller.

La Sardina nın çok geniş açılı lensiyle derinlik hissini artar ve odaklanması daha kolay olur. Stereographlarınızda derinlik hissinin yanılması görüntünün daha etkili olmasını sağlar.

Stereo Photo Maker kullanarak işlediğim birkaç örneğimi görebilirsiniz.

Aşağıdaki grüntüler kırmızı/cyan anagliflerdir. Stereo olarak görmek için kırmızı/mavi stero gözlüklere ihtiyacınız vardır.

Çok çaba harcamadan oldukça iyi sonuçlar aldığmı düşünüyorum. Eğer mefaseyi biraz arttırarsanız ve tripod, kablo denklanşör ve su terazisi kullanarak fotoğraflarınız daha simetrik ve net olacağında çok daha iyi sonuçlar elde edelirsiniz.

Ben sonuçlardan memnunum. Siz ne düşünüyorsunuz? Eğer sizinde 2 tane La Sardina camera ya sahipseniz hemen denemelisiniz.

Yeni La Sardina kolleksiyonu ile açık denizlere yelken açmaya hazır olun! Bu muhteşem 35mm geniş açılı kameralar, çoklu pozlama yetenekleri ve eğlenceli, macera dolu bir serüven için La Sardina camera nızı hemen alın!

gvelasco tarafından, 2012-05-05 tarihinde ve #donanım #dersler #camera #tipster #stereo #camera-modification #la-sardina #stereograms #stereographs #stereography başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler