Fuji Velvia 50: Tonlar ve Kontrastlar

Fuji Velvia 50 ASA severek kullandığım filmlerden biri; çapraz banyolandığında değişik tonlar ve harika kontrastlar çıkardı. Okuyun!

Fuji Velvia 50 ASA hakkındaki ilk izlenimim tıpkı kardeşi Fuji Provia 100F gibi yeşil tonları verdiği idi; ve kullandıktan sonra sadece yeşil değil başka renkler de gördüğümde şaşkındım. Aslında bazı fotoğraflarda yeşil baskın renk bile değildi.

Size bu filmle çektiğim fotoğrafları göstereyim.

Krediler: feelux

Bana göre bu fotoğraf 50 ASA Fuji Velvia’nın ton yelpazesini göstermek için iyi bir örnek olur. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi sarı ve mavilerle birlikte yeşilimsi bir fotoğraf çıkardı. Bu roll’a bakarak baskın rengin fotoğraftaki objenin renklerine bağlı olduğunu çıkardım. İyi aydınlatılmış bir bir resimde mavi gökyüzü, herhangi baskın bir renk olmadan harika kontrast çıkardı.

Krediler: feelux

Bulutlu günlerde fotoğrafı baskın renk yeşil olarak çıkardı.

Krediler: feelux

Güçlü renkli objelerde kontrastı artırıp gerçekten farkedilebilir yapıyor.

Krediler: feelux

Bu sonuçlar her zaman için geçerli değil çünkü çapraz banyo fotoğraflarda her zaman tahmin edilebilir sonuçlar vermiyor. Yukarıda bahsettiğim spnuçlarda istisnalar çıkacaktır, mesela bu makalenin başındaki 2 arabalı ilk fotoğraf. Mavi bir gökyüzü ve iyi aydınlatma var ama yeşil baskın renk. Slide filmleri kullanmayı eğlenceli kılan da bu belirsizlik. Bu yüzden size bu fotoğrafı sunuyorum:

Krediler: feelux

Sadece size bu filmin tek üretebildiğinin yeşil ton olmadığını hatırlatmak için! Çekmeye devam edin! Lomolayın!

Fuji Velvia 50 RVP 35mm yüksek doygunluklu ve yüksek çözünürlüklü bir film. Çapraz banyolandığında yeşiller daha da yeşil oluyor ve kırmızılar ve sarılar beliriyor. Diğer renkli slide’larımızı Dükkan'dan alın.

feelux tarafından, 2012-05-17 tarihinde ve #donanım #review #fresh #fuji #velvia #xpro #50-asa #feelux #inceleme başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler