Bauhaus Çark Şeması

Çark şekilli bir şema biçiminde bir müfredat. Eğer Gropius tarafında Bauhaus müfredatı için yapılmış olsaydı şaşırmazdınız. İşte bu bize Fisheye Baby 110 Bauhaus Edition’ı yapmak için ilham veren şey oldu.

Krediler: annegreat

Söyleyin, bir üniversite veya koleje başvururken veya giderken, düz klasik kağıda basılmış uzun bir ders listesi ve açıklamaları beklemez misiniz? Eminim çoğumuzun üniversitelerin internet sayfalarından bastırdığı şey budur.

Fotoğraf – oliver.tomas

Ama işte burada Bauhaus’un kurucusu ve yöneticisi Gropius tarafından yapılmış ilginç bir şema var.

Bir çark şeklindeki şemanın, dış kenarı altı aylık ön eğitimi temsil ediyor(Vorkurs). Bu eğitim resim yapmayı ve şekille ilgili giriş deneylerini içeriyor. İçteki iki çember üç yıllık kısmı gösteriyor (Formlehre ve Werklehre), kullanılan malzemelerle beraber. Üç yıllık atölye iki usta tarafından veriliyor: bir sanatçı ve bir zanaatçı. Ortada, çarkın merkezi yapı yapımına ve mühendisliğe bir gönderme yapıyor. Mimari teoride öğrenilmiş ve gerçek yapı inşaatlarında çalışılmış oluyor.

Bana eğlenceli bir müfredat gibi geldi! Bunu bir fotoğraf makinesine uygulayın ve Fisheye Baby 110 Bauhaus oluşumunu izleyin

ilkadj tarafından, 2012-08-01 tarihinde ve #lifestyle #bauhaus #gropius #almanya #fisheye-baby-bauhaus #konsept #cark #sema başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler