Diana Baby 110 Mega Tüyo

Diana Baby 110’u nasıl eline alacağınla ilgili tüm bilgiler için bu yazıyı oku. Lensi değiştirmekten, çoklu pozlamaya, hepsi burada!

110 Film Takmak

Storage Back Diana Baby 110 fotoğraf makinesine takılıysa, Makinenin arkasındaki ‘Back Lock’ yazısını kaydırarak arka kapağı çıkar. Film taşıma kapağını çıkar ve şeffaf plakayı, açık film bölmesini görene kadar döndür. 110 film kutucuğunu yatay olarak yerleştir. Şeffaf Plaka’ı geri çevir ve kitle. Durana kadar film sarma dişlisini çevir; şimdi makinen ilk fotoğrafının çekimi için hazır. Film taşıma kapağını sürerek makinenin arkasına yerleştir ve kilitlediğine emin ol.

Diana Baby 110 ile Fotoğraf Çekmek?

110 film takıp makine ayarlarını yaptıktan sonra, artık çekmeye başlayabilirsin. Deklanşöre tamamen bas. Çok basit! Filmi sarma dişlisini durana kadar çevir – şimdi bir sonraki kareyi çekmek için hazırsın

Diana Baby 110 Fotoğraf Makinesinin Lensini Değiştirmek

Lensi sıkıca tut ve saat yönünün tersine, beyaz benek, üstteki benek ile aynı hizaya gelene kadar çevir. Böylece lens yerinden çıkacak.

Diğer lensi takmak için aynı sürecin tersini yapman gerekecek. Beyaz benek üstteki ile aynı seviyede olacak şekilde lensi yerine oturt, sonra saat yönünde cevirerek, beneğin alttaki ile hizalanmasını sağla. Böylece lens kameraya takılacaktır.

Lensin Filmin Ortasında Değiştirilmesi

Diana Baby 110 ile ilgili en havalı şeylerden biri bir fotoğrafı 24mm lensle çektikten sonra, 12mm lense geçip bir sonraki fotoğrafı çekebilmek! Lensi aynı karedeyken değiştirmek istersen sadece makinenin “N” modunda olduğundan emin ol, böylece içeri ışık sızmayacaktır.

Enstantane Hızının Ayarlanması

Diana Baby 110 fotoğraf makinenin altında N/B tuşunu göreceksin. Sola çekersen N, sağa çekersen B modu olur. Güneşli günlerde N modunu kullan. N, Normal, yani 1/100 saniye demek. Düşük ışık koşullarında ya da kapalı mekanlarda ise B modunu kullan. B, “Bulb Shutter”ın kısaltması ve bu modda parmağın deklanşöre basılı olduğu sürece perde açık kalıyor ve makineye ışık giriyor.

Vizörün Kullanımı

Diana Baby 110 vizöründen bakarken kare bir çerçeve göreceksin. 24mm lens ile kullanırken küçük kareyi referans olarak al, 12mm lensi kullanırken ise tüm alanı kullanarak kompozisyonunu yap.

Filmin Yarısında Rolun Değiştirilmesi
Diyelim ki Orca 110 B&W Film ile çekim yapıyorsun ve filmin ortasında biraz da Color Tiger 110 Film ile renkli çekmek istediğine karar verdin. Karanlık bir oda da, ya da gece değişiklik yapmaya dikkat et. Gündüz ya da aydınlıkta film değiştirirsen, bir kare fazla pozlandığı için yanacaktır ama karanlıkta yaparsan bir kare bile kaybetmezsin.

Diana Baby 110’a Flaş Takmak

Diana Baby 110 fotoğraf makinesine flaş takmak için PC Flaş Adaptörünü makinenin PC flaş bağlantısına takman gerek. Sonrasında Diana F+ Flaş ya da Colorsplash Flaşı bağlayıp istediğin kadar çekim yapabilirsin.

Diana Baby 110 ile Uyumlu Filmler

Diana Baby 110 tüm 110 format filmlerle uyumludur, Lomography Orca 110 B&W Film ve Color Tiger 110 Film de dahil.

Diana Baby 110 ile Çoklu Pozlama Yapmak

Diana Baby 110 ile çoklu pozlama yapmak için bir fotoğraf çek, sonrasında filmi sarma. Üzerine ikinci, üçüncü, dördüncü, istediğin kadar fotoğraf çek. Tebrikler, çoklu pozlama yaptın! Artık bir sonraki kareye geçebilirsin.

Diana Baby 110 ile Uzun Pozlama Yapmak

Diana Baby 110 ile uzun pozlama yapmak için , vizörün önündeki N/B ayarını ‘B’ moduna getir ve deklanşöre bas – parmağını 3-5 saniye, ya da daha fazla basılı tut, ne kadar basılı tutarsan, fotoğraf o kadar fazla ışık alır. Parmağını bıraktıktan sonar bir sonraki kareye sar.

Lomography gururla sunar, Diana Baby 110 , Lomography 110 Fotoğraf Makinesi Ailesi ikinci üyesi. Kolay kullanımlı ve yaratıcı olanaklarla dolu, bu minik fotoğraf makinesi ayrıca iki farklı lensten birini seçme şansını sunuyor, 12mm lens ile nefes kesen geniş açılı fotoğraflar çek, ya da 24mm standart lense geç ve standart kareler çek. Daha fazlası için 110 Camera Microsite

webo29 tarafından, 2012-08-23 tarihinde ve #donanım #dersler #videolar #baby #110 #tipster #diana #baby-110-selected #diana-baby #diana-baby-110-selected başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler