Sonbahara Giriş: Yıldız Parkı

İstanbul’da güneşli günler yavaş yavaş bitiyor ve okullar da açılmak üzere, eğer hala huzurlu ve yeşil bir yaz pikniği yapamadıysan üzülme; Yıldız Parkı şehirde görmeye görmeye unuttuğun yeşilliği ile seni bekliyor!

Eylül’ün ilk günleri ile hem yazın bitiminden hem de okulların açılmasından doğan telaş ile huzurlu bir piknik fikri aklımı iyice sarmıştı ve şehirden ayrılmam da mümkün değildi. Bize gerekli olan tek şey etrafta deli bakışlar olmadan çimlere uzanabileceğimiz ve sessizliği dinleyebileceğimiz sakin bir yerdi. Akla ilk gelen fikir her zaman en iyisidir, ve o da Yıldız Parkı oldu (tabii hafta içi). Dayanamadım ve bu hakkımı iki kez kullandım.

İlkini, uzun sohbetlerimize hareket katsın diye yaptığımız sonbahar yürüyüşü eşliğinde turuncu fotoğraflarıma model olan arkadaşımla yaptım. Sonbaharın ilk günleriydi ve bunu soluduğumuz renkler ve güneşte yakıp gölgede donduran hava ile fazlasıyla da yaşadık. Henüz güneşin içimizi ısıtabildiği bu günlerde bu fotoğraflar gerçekten de sonbahar için umut veriyor.

İkincisi ise romantik bir piknikti benim için. Biraz kuru da gözükse, lezzetli sandviçlerimizi hazırladık, yoldan içeceklerimizi aldık ve çantalara doldurduğumuz fotoğraf makineleri ve kitaplarla Yıldız Parkı’nın sessizliğine yerleştik. Sessizliğin güzelliğinden pek kitap okuyamadıysam da bol bol fotoğraf çektim ve yeşilliğin tadını çıkardım.

Sanırım bu yazıyı yazmak beni yeşilliğe tekrar acıktırdı, bakarsınız ben yine çimlerde uzanmış fotoğraf çekiyor olurum. Neredeyse hiç yeşillik – şöyle doğru dürüst bir yeşillik – göremeden yaşadığımız bu şehirde arada böyle kaçamaklar gerçekten çok huzur verici!

Sandviçleri hazırla ve Yıldız Parkı’na koş! Turuncu yeşil fotoğraflar çekmeyi de unutma! Ben fotoğraflarımı Pentax MV1 ve Holga 135 BC ile bayat Express 100 ASA film kullanarak çektim.

Bilmeyenler için; Yıldız Parkı Çırağan Caddesi’nide, Yıldız Polis Karakolu’nun hemen üstünde.

turuncuaz tarafından, 2012-09-16 tarihinde ve #lokasyonlar #park #istanbul #location #pentax #holga #express #piknik #lokasyonlar #yesillik #sehirden-kacis #istenilen-yazilar #sonbahar #yildiz-parki başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler