İşlevsellik VS. Estetik

Analog ve haliyle lomography, gün geçtikçe daha da cazip oluyor. Günlerinin sayılı olduğunu düşünenler emin olabilir ki Lomography hiçbir yere gitmiyor ve hatta yeni bir çağ başlatıyor. Ama, estetik ve işlevsellik çakışmıyor mu?

Koleksiyonun için yeni bir kamera seçerken aklında neler oluyor? Kamerayla neler yapabileceğin mi önemli yoksa görünüşüne de dikkat ediyor musun? Belki de ikisidir? Beni endişelendiren şey şu, kameraların dizaynını takdir ediyorum. Benim için çoğu güzel ve hepsine sahip olmak isterim ama seçerken fonksiyonları beni daha çok etkiliyor. Diana F+'ın kare formatı veya Lomo LC-A'in işlevselliği; karar verirken aklıma ilk gelen bunlar.

Aşağıda, bazı Lomograficilerin biricik kameralarıyla çektiği bazı harika fotoğrafları görebilirsin.

upic & LC-A+; artichekt & Horizon Perfect; maco & Fisheye; modification & Lubitel 166+; ccwu & Sprocket Rocket; atria007 & Holga CFN; elvismartinezsmith & Supersampler; warning & Horizon Kompakt; susielomovitz & DianaF+; pepper-b & Spinner 360º

Günümüzde değişik şekil ve renklerde birçok kamera bulmak mümkün. Sence hangisi en güzel görünüme sahip? Hangisi seni daha çok cezbediyor? Boyutu ve ağırlığı seçimini etkiliyor mu? Bence Lubitel 166+ bu açıdan en güzel kamera ve bu küçük tatlı şeye sahip olduğum için inanılmaz şanslıyım. Ama kameralar bu kadar çekici gözüktüğü için, Lomography sanatının konsepti bazen yanlış anlaşılabiliyor. Hatta bazıları sadece “hipster” göründükleri için kameraları aksesuar olarak alıyor. Buna katılıyor musun?

Bunlar da küçük hazinelerinden ayrı kalamayan Lomography’cilerin fotoğrafları.

ucinz & Diana F+; mikahsupageek & Lubitel 166+; natalieerachel & La Sardina; anthropus & Polaroid; vicuna & LC-A+; furn7973 & Fisheye 2; bccbarbosa & Holga CFN 120; copefan & Colorsplash; kneehigh85 & Diana Mini; icuresick & Smena

Peki ya sen?

Hangi Lomo kamerası senin çevrende en sevileni? Özel bir şey hissettiğin ve fotoğraflarını çekmeye karşı koyamadığın bir şey varsa bizimle paylaş veya aşağıya bir yorum bırak.

Yoksa aldığın sonuçlar mı daha önemli? Bir konuyu kendi beceri ve sihrinle ölümsüzleştirmekten vazgeçemez misin? Fotoğrafçılık sanatında sana hangi kamera eşlik ediyor? Bizimle en sevdiğin kameranla çektiğin en sevdiğin fotoğrafı mutlaka paylaşmalısın.

Belki de ikisini bir araya getirebiliyorsundur, en özel kameran aynı zamanda o bayıldığın fotoğraflarını çeken mi? Kim bilir, doğru kombinasyon bu olabilir.

-alia- tarafından, 2012-10-25 tarihinde ve #lifestyle #fashion #design #analogue #cameras #photography #cool #lomography #hipster #aesthetics #functionality başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler