Şimdi Çek, Sonra Ye

Ailelerimizin zamanında film banyolatmak ve bastırmak hiç adı duyulmamış bir yemeğin fotoğrafını çekmek için oldukça pahalıydı. Ama bugünlerde bi restorana gidip de içkilerinin ya da yemeklerinin fotoğrafını çeken birini görmemeniz neredeyse imkansız. İşte benim yemek fotoğrafçılığı kategorilerim, bakalım benimle aynı fikirde misiniz!

Standart
Bu çekimi yemek fotoğrafçılığının standard çekimi olarak görüyorum, tabağı ve masayı kendi bakış açınla, yukardan bakarak çekmek. Temel bir belgesel fotoğrafçılığı hareketi ve muhtemelen tüm kişisel yemek fotoğrafçılığının ortak hareketi.

Masanın Karşısından
Bu kategori de sanırım yemek fotoğrafçılığında kullanılan en yaygın ikinci teknik, masada karşınızda oturan kişiyi yemeğiyle ya da yemeğini beklerken çekmek. Bu çok popüler bir çekim çünkü bütün masa düzenini çekebilirken, bazen de hem yemeği hem de yemek partnerinizin portresini çekebilme imkanı sunar.

Makinayı Başkasına Ver
Bu teknik de kendiniz objektiflerin önünde olmak istediğiniz zaman kullanılır, birazdan yumulmak üzere olduğunüz harika yemeğiniz ve siz aynı karedesiniz.

The ‘Selfie’
Bu teknik de etrafta makinayı verebilecek biri olmadığında ya da kendinizi güzel çekebileceğinizi bildiğiniz zamanlar için geçerli.

Önünde Tut
Bu muhtemelen benim en sevdiğim teknik, tek bir atıştırmalığı makinanın önünde tut ve çek!

En Tepeden
Yemeğin bütünlüğünü çekmek istediğiniz zamanlar için. Örneğin, Fisheye’la masanın hepsini çektiğinizde harika olabilir.

‘Yerde’ benim devam eden kişisel bir serim, muhtemelen diğerleri kadar popüler değil.
Yıllardır yere atılmış yemeklerin fotoğraflarını çekmekten kendimi alıkoyamıyorum.

The ‘Pop Art’
Yemek fotoğrafçılığını başka bir sanat biçimine dönüştürmek, yemeklerin tekrar eden karelerinin biz Lomograficiler tarafından özel biçimlerde çekilmiş hali.

Şimdi bütün kategorileri bir araya koyalım ve bakalım ayır edebilecek misiniz, üstelik içlerinde benim en sevdiğim yiyecek de var: cupkekler!

erinwoodgatesphotography tarafından, 2013-02-17 tarihinde ve #donanım #dersler #eat #restaurant #camera #tipster #icecream #cupcakes #yemek #teknik #arkadaslar #lezzet başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler