Kağıttan Negatifler: Karanlık Oda- Taranmış Fotoğrafları Fotoğraf Kağıdına Lo-Fi Şekilde Basın

Bu ipucu sana siyah-beyaz negatiflerini nasıl pahalı ekipmanlara ihtiyacın olmadan karanlık odada basabileceğini gösterecek. Tüm ihtiyacın yazıcı, fotoğraf kağıdı, geliştirici ve karanlık bir banyo.

Taranmış SB fotoğraflarının analog baskısını mı istiyorsun? Karanlık odada oynamayı seviyorsun ama agrandizörün mü yok? Sorun değil dostum: Fotoğraflarını kolayca kontakt baskı alabilirsin! Bu teknikle, dijital fotoğraflarının bile analog baskısını alabilirsin.

Adım 1: Dijital bir görüntü ile başla (taranmış negatif, dijital fotoğraf, hatta cep telefonu fotoğrafları) ve Photoshop veya (açık kaynak ve ücretsiz olduğu için daha iyi olan) Gimp ile aç. Eğer görüntü renkliyse, desature et. SB fotoğrafı negatife çevirmek için renkleri ters çevir (ayrıca ayna görüntüsünü alabilirsin, yoksa baskın asıl fotoğrafın aynası olacak).

Adım 2: Negatif görüntüyü düz A4 kağıda yazdır (Fotoğraf kağıdınla aynı boyda olmasına dikkat et).

Adım 3: Geliştiricini (Benim için Caffenol ama herhangi bir kağıt geliştirici olur), kağıttan negatifi, bir cam plaka (mesela fotoğraf çerçevesi) ve biraz SB fotoğraf kağıdı al ve karanlık odaya yollan (benim durumumda penceresi olmayan kırmızı bisiklet kuyruk ışığıyla aydınlatılan bir banyo). Kırmızı güvenli ışık altında, fotoğraf kağıdı kutusunu al ve bir kağıt çıkar. KUTUYU KAPAT!!! Fotoğraf kağıdını düz bir yüzeye koy (kapalı bir tuvalet akla gelebilir) ve kağıt negatifi baskılı yüzü fotoğraf kağıdına dönük olacak şekilde üzerine koy. Negatif-Kağıt sandviçini cam plaka ile kapla (ayrıca bir fotoğraf çerçevesine de sıkıştırabilirsin). Test baskısı al

Step 4: Negatif-kağıt sandviçini ışık geçirmeyen bir şeyle (mesela bir dergi) ile ört, ancak bir parçası açık kalacak şekilde. Banyo ışığını aç, yavaşça “bir-iki” diye say ve bir parçanın üzerini daha aç. Bunu görüntünün her yeri 2 saniyenin katları şeklinde pozlanana kadar devam ettir. Baskını geliştir ve sabitle.

Step 5: Deneme baskısından doğru pozlama süresine kadar ver, istediğin kadar kontakt baskı al!

Bu teknik; baskılarına grenli, düşük kalite bir etki verecek, A4 kağıdın grenleri belirgin hale geleceği için.

analogue_rogue tarafından, 2013-02-18 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #sanat #ipucu #karanlik-oda-baskisi #kontakt-baski #kagittan-negatif #fotograf-kagidi #alternative-yontem başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler