Seni Görmem İmkansız'ın İkilisi Tuğçe Şenoğul ve Gaye Su Akyol LomoAmigo Oldu!

Sanki rakı içip muhabbet ediyorlarmış gibi verdikleri konserlerinden ve bireysel projelerinden tanıdığımız Gaye Su Akyol ve Tuğçe Şenoğul yakında Lomography Gallery Store İstanbul’da, çektikleri fotoğrafları sergileyecekler. Peyote orta katta yüzleri boyalı verdikleri konserlerinden beri tanıyıp sevdiğim Seni Görmem İmkansız ikilisi ile yaptığımız röportaj için okumaya devam et!

Bize hakkınızda ne söyleyebilirsiniz?
Gaye: Müzik, boyamak, rüyalar, olasılıklar
Tuğçe: Aşk izinde ilerliyor, müzik dışında fotoğraf ile ilgileniyorum.

Analog fotoğraf çekmeyi sevdiniz mi, sizi en çok ne heyecanlandırdı?
Gaye: Üst üste fotoğraf çekme durumu ve kurgulama, sallama, rastgelelik anları güzel. Sonuca hızlı ve kolay ulaşamamak doksanlardaki zahmetli ve mutlu günleri hatırlatıyor, fakat benim gibi biri için bu süreç ekstra zahmetli.
Tuğçe: Analog fotoğraf çekmek bana keyif veriyor. Diana CMYK’yı denemek yeni ve heyecan verici.

Başka analog eşya kullanıyor musunuz (Not defteri, Plak vs)?
Gaye: Çok fazla şey var, henüz o kadar dijital bir dünyada değiliz galiba.
Tuğçe: Analog olana karşı bir eğilimim var sanırım. Bu soru vesilesiyle hayatımda pek çok şeyi öyle tercih ettiğimi fark ettim. Not defteri ve plak da, analog fotoğraf gibi buna dahil.

Gaye La Sardina’nı, Tuğçe Diana’nı iki kelime ile tanımlarsan, ne dersin?
Gaye: Süt Bebek
Tuğçe: Renkli hüzün

Yeni projeleriniz var mı, beraber veya ayrı ayır?
Gaye: Ekim’de yapacağım sergiye hazırlanıyorum. Kısa bir süre önce Otto’nun art direktörlüğüne başladım, orada birtakım güzellikler, sürprizler olacak. Ali Güçlü Şimşek’le “Ah Belinda” isimli iki kişilik yeni bir grubumuz var, onun şarkı yapma süreci, kayıtları var bir süredir.
Tuğçe: SGİ dışında kişisel müzik işlerim var. Fotoğraf ile ilgili projelerim var. Bir de son dönemde ressam Rad Darhol ile Pisit isimli bir oluşum yarattık. Şimdilik http://pisitgibipisit.tumblr.com/adresinden çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Yakında başka projeler de paylaşılacak.

Yeni bir albüm?
2013 Eylül – Ekim gibi

Sır olmasın, sizin çektiğiniz fotoğraflar ve onlarla yaptığınız oynamalar ile bir sergi planlıyoruz, aklınızda neler var? Nasıl bir şey göreceğiz?
Gaye: Tanıdığımız sevdiğimiz sanatçı arkadaşlarımızı fotoğrafladık. Ben işlerin üzerine yarı-dijital, yarı-analog dokunuşlu birtakım yıkımcı, pis hamlelerde bulunuyorum. Tuğçe’ninkileri henüz ben de görmedim, çıkacak sonuçları biz de merak ediyoruz.
Tuğçe: Sevdiğimiz, üreten dostlarımızın fotoğraflarını çekiyoruz. Gerisini sergide birlikte göreceğiz.

Şu anda en çok nerede ne yapıyor olmak isterdiniz?
Gaye: İnsanların evrim geçirip çok daha zeki oldukları ve kendilerini sevdikleri bir tarihte, tropikal bir adada kahve kanyak içiyor olmak isterdim.
Tuğçe: Olduğum yerde yaptıklarımla mutluyum. Hayaller, sırlar bize kalsın.

Popüler kültüre ait figürlerden en çok kimin fotoğrafını çekmek istersiniz?
Gaye: Iggy Pop – Lydia Lunch sevişirken
Tuğçe: Mykki Blanco’nun fotoğraflarını çekmeyi istiyorum.

erayalan tarafından, 2013-04-11 tarihinde ve #insanlar #lomography #lomoamigo #analog-fotografcilik #analog-fotograflar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler