Film Ucu Çıkarıcını Kendin Yap

1

Filmini geriye doğru fazla sardın ve film ucun kutusunun içine kaçtı; ama sen hala bu filmi kullanmak, çoklu pozlama yapmak ya da filmi kendin yıkamak istiyorsun. Bu tüyo ile filmi geri çıkarmak artık bir problem değil.

İhtiyacın olanlar:

  • Kalın kağıt ya da karton
  • Film yapıştırıcısı (photo glue) ya da çift taraflı bant
  • Makas
  • Ucu içine kaçmış bir makara film

İlk olarak kartondan 1 cm civarında ince bir çubuk kes ve ucuna yapışkanını yerleştir.

Şimdi film kutuna 2 cm kadar bu kartonu sok.

Yapışkan film kutunun merkezinde olmak zorunda.

Şimdi sağ elinde film kutusunu sabit tutarken filmin solundaki çarkı saat yönüne doğru çevir. Bir süre sonra sen çarkı çevirdikçe kartonun da film kutusunun içine kaçtığını göreceksin; bunu hissettiğin zaman film çubuğumuza yapıştı demektir.

İhtiyacın olan tüm şey çubuğu geriye doğru çekmek; ve işte filminin ucu burada.

İşte tamam!

pearlgirl77 tarafından, 2013-04-20 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #kendin-yap #tuyo #film-ucu başlığında yazıldı.
Özde Karadağ tarafından çevirildi.

Bir Yorum

  1. gorza01
    gorza01 ·

    Bu sayfada anlatılan yöntem değerli filminize ve vaktinize zarardan başka bir şey değil ancak son çare olarak deneyin. Bunun yerine başka bir filmin ucunu kesip su ile ıslatınız ( yapışması için) ve içine sokup filmi çevirin hareket ettği anda yavaşca çekin ( önerim filmin dışarı çıkarma çarkını çevirirken yavaşca yapanız yönünde) umarım benim gibi bu sayfaya bakıp bu yöntemin faydasını görmemiş kişilerin işine yarar.

Daha İlginç Makaleler