Özel El Yapımı Fotoğraf Makinesi Çantası

1

Bu elindeki şık, pahalı bir tasarımcı çantası mı? Hayır fotoğraflarımdan birini kullanarak yaptığım özel yapım bir fotoğraf makinesi çantası. Nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağı atla :)

Ekim’de İspanya’yı ziyaret ettiğimde atria007 ve elvismartinezsmith ile buluşma şansım oldu. Lubitel’im için kullandığım “fotoğraf makinesi çantama” oldukça güldük. Çünkü fotoğraf makinesinin orjinal paketinde gelen baloncuklu ambalajı kullanıyordum. Bu olay sonunda ne zamandır aklımda olan bir fikri hayata geçirmem için beni motive etti.

Fotoğraflarımı kartpostallar gibi farklı işlevlerde kullanmayı hep sevmişimdir. Ayrıca onların kumaşa basılmış halini de çok seviyorum. Bu yüzden fotoğraflarımı pratik, kullanılabilir parçalara dönüştürme alışkanlığımı teknolojinin yardımıyla onları kumaşa bastırarak özel, kişisel bir DIY fotoğraf çantası yapmak için kullandım. İşte nasıl yaptığım:

1) Öncelikle bir fotoğraf seç (daha fazlada olabilir). İlk denemem için belirli bir deseni ya da şekli olan fotoğraflarla çalışmaya karar verdim.

2) Fotoğrafları kumaşa bastır – çoğu baskı mağazasının kumaşa basma seçeneği vardır. Eğer yoksa, eminim internette çok sayıda kaynak bulabilirsin. Fotoğraf makinenin sığacağı kadar büyük bir çanta yapmak için yeterince büyük boyutta bir fotoğraf seçtiğine emin ol.

3) Bu çantayı süngerle desteklemeye karar verdim. Böylece fotoğraf makinesini koruyacak bir tabaka elde edeceğim. Bu nedenle çantanın içinde kullanmak için başka bir kumaşa daha ihtiyacım var. Kontrast renkte puantiyeli bir kumaş seçtim. Çantayı kapatmak için ise cırt cırt tercih ettim.

4) Şimdi bazı temel dikiş malzemelerine ihtiyacın var. Bu proje için bir dikiş makinesi kullandım. Eğer el dikişinde becerikliysen bu da bir seçenek, fakat fotoğrafların basıldığı kumaş biraz sert olabilir ve elle dikmekte zorlanabilirsin. Dikiş makinesi kullanıyorsan kalın kumaşlarda (kot kumaşı gibi) zorlanmayacak bir iğne taktığından emin ol.

5) Her şeyi uygun ölçülerde kes ve dikmeye başla. Bu çanta için şekli basit tutmaya karar verdim böylece çantayı istersem başka bir amaçla da kullanabilirim.

Ve…Ta-Da… tasarımcı çantası gibi görünen özel yapım, kişiselleştirilmiş bir DIY fotoğraf makinesi çantası:

Bir sonraki projemde cırt cırt yerine fermuar kullanmayı ve çantaya sap eklemeyi planlıyorum.

mafiosa tarafından, 2013-05-09 tarihinde ve #donanım #dersler #art #fashion #diy #camera #tutorial #accessories #analogue-photography #photographer #tipster #bag #decoration #landscapes #cross-processing #custom #analogue-cameras #color-negatives #handicraft #hand-made #color-slides başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. mafiosa
    mafiosa ·

    Thank you @bomboniera for translating my tipster!! <3

Daha İlginç Makaleler