Diana Mini Klik Rehberi (36 Pozluk Rulodan 53 Poz Çıkarma)

Diana Mini’nin üzerine yapıştıracağın bir eklenti ile poz sayısını kolayca takip edebilir ve tipik 36 pozluk 135 film rulosundan 53 tane kare çerçeve fotoğraf elde edebilirsin . Haydi, bakalım nasıl olduğuna!

Diana Mini’nin kare çerçeve formatını biz çok seviyoruz ve en kolay ulaşılabilir 135 format kullanması gerçekten çok hoş bir durum! Yalnız, Taxona gibi kare formatta çeken diğer makinelerde 50 pozdan fazla poz elde edilebilirken, Diana Mini'nin mekanizması sadece 36 tane poz çıkarıyor! Yani filmden maksimum verim alınmamış oluyor! Berbat bir durum!

Ululchen yazmış olduğu bir makalede Diana Mini'den kameranın film ilerletme mekanizmasına bağlı kalmaksızın, klikleri sayarak nasıl daha fazla poz elde edebileceğimizi detaylı anlatıyor. Böyle yaparak, 36 pozluk filmden 53 poz elde edebiliyoruz. Onun bu zekice yönteminden ilham alarak ben de kameranın arkasına yapıştırılabilecek bir Diana Mini Klik Rehberi yaptım. Böylelikle klikleri kolayca takip edebilecektim.

En üst kısımda, yapılacak kliklerin sayısı bulunuyor. Her bir sayının altındaki kutucuklarda ise kaç kere o klik sayılarını kullanacağını gösteriyor. Tabii ki en büyük sayıyla başlamalısın.

Şu adımları izle:

1. Öncelikle Diana Mini klik rehberini indir, çıktısını al, kes ve kamerana yapıştır.

2. Filmini tak ve arka kapağı kapat. Filmi 27 klik ilerlet. İlk kutucuğu yani 27 numaranın altındakini işaretle. Çekme zamanı!

3. Tekrar filmi 27 klik ilerlet. 27 numaranın altındaki ikinci kutucuğu işaretle. Tekrar çek!

4. Filmi 25 klik ilerlet. 25 numaranın altındaki ilk kutucuğu işaretle. Haydi çek!

5. Filmin bitene kadar bu süreci devam ettir!

Önemli not: Klikleri sayarken, film ilerletme mekanizmasında sıkışırsa, zorlama. Kolay bir şekilde lensin olduğu silindiri karnına doğru bastır ve deklanşöre bas. Artık klik saymaya devam edebilirsin.

Umarım beğenmişsindir! Bunu herkesle paylaş! Blog, facebook, twitter gibi yerlerde paylaşabilirsin! Sizden tek istediğim bana hakkımı vermeniz. Şimdiden teşekkürler!

Diana Mini Diana F+'ın ultra-kompakt, küçük bir versiyonudur. Bu kamera yumuşak odaklı, lo-fi görüntüler verir, 35 mm film kullanır ve sadece bir düğme ile yarım format ile kare format arasında geçişler yapmanızı sağlar. Haydi kendinize bir Diana Mini alın!

renenob tarafından, 2013-05-13 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #lomography #diana-mini #kamera #click-guide #more-shots #tuyo #kare-format #diana-mini-top-tuyo #ekonomik başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler