Edinburgh'ı ve İskoç Kültürü'nü Keşfetmek

Geçen seneki Edinburgh gezimde, birçok şey gördüm ve çektim. Orada keşfedilecek o kadar çok şey var ki !!

Geçen sene Edinburgh’a gidip, orada bir haftalığına kaldığımda, orayla o kadar ilgiliydim ki. Her tarafında derin bir iç çektiğin mükemmel bir yer ve Lomo seni bu şeyleri kaçırmaman için motive ediyor. Hatta, dikkatini çeken ilk şey mükemmel mimarisi oluyor. Bir yanda İskoçya’nın tarihi kısmındaki tarihi binalar, diğer yanda ise modern kısmındaki modern yapılar.

Etkileyici Edinburgh kalesiyle, ‘Royal Mile’ olarak bilinen eski sokak şehrin tam ortasında bulunuyor ve Edinburgh’nın iki yanını da birbirine bağlıyor.

‘Princess Street’ olarak bilinen Edinburgh’nın en popüler alışveriş sokağı olan bu yer de görülmeye değer yerlerden birisi. Kalenin altında bulunan ve ‘Playfair Steps’ boyunca , şehrin ‘Old Town’ olarak bilinen tarihi kısmıyla bağlantılı, herkesin hayatında mutlaka bir kez tırmanması gereken bir yer.

Bir diğer gidilecek yerlerden biri de Edinburgh’nın yerli dağı olarak bilinen ve size muhteşem bir şehir manzarası sunacak olan ’Arthur’s Seat’ . Aynı zamanda özel bir hikayesi olan bir köpeğin, Bobby’nin anıtını da ziyaret etmelisiniz. İddialara göre , Bobby yıllarca ilk sahibinin mezarının başında beklemiş ve sahibine karşı olan sadıklığıyla ünlü olmuş.

Edinburgh’ı dolanırken, küçük detaylara dikkat etmelisiniz: Örneğin, çekim için çok uygun ve Edinburgh’ı tam anlamıyla tanımlayan bu küçük dar sokak . Ayrıca diğer fotoğraftaki bu sarmal sokak , Edinburgh’nın kendi cazibesiyle dolup taşıyor.

Bazen, tipik İskoç eteği giymiş kişileri, hatta, ikinci fotoğraftaki gibi üç tane art arda bulunan kırmızı telefon kulübelerini göreceksiniz.

Size Edinburgh’ı gezmenizi ve onu Lomo kameralarınızla keşfetmenizi öneriyorum çünkü görülecek çok yer var!

zuckerbaeckerin tarafından, 2013-07-16 tarihinde ve #lokasyonlar #location #schloss #urban-adventures #architektur #kultur #sehenswurdigkeiten #schottisch başlığında yazıldı.
Seda Akay tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler