Minolta x700 incelemesi

İki yıldır büyük bir keyifle kullandığım Minoltamın devreleri bozulunca, ona bir inceleme yazısı borçlu olduğuma karar verdim. İşte Minoltayla ilgili bilgiler ve onunla çektiğim fotoğraflarla dolu bi yazı.

Minolta’nın tarihinden bahsedelim biraz, Minolta bir şirket olarak 1928 kasımında Kazuo Tashima adında bir Japon tarafından kurulmuş 1929’da ilk makinasını 1958’de ise ilk slr makinasını üretmiş. 1962’ye gelene dek Minolta olarak anılmasa da şirket bu tarihte adını Minolta Camera olarak değiştirmiş. Tarihlerden sıkılmış olabilirsiniz neyse ki bu kısmı 1981’de Minolta x700ün üretildiğini de söyleyerek bitiriyorum.

Minolta X700 üretildiği dönemde manuel slr gövdeler arasında sınıfının en iyi makinelerinden biri olmayı başarmış. Ben minoltamı alıp da ilk filmimi çektiğimde aldığım sonuçtan çok memnun olmuştum, piknik yaptığım ormanın renklerini ve duygusunu hissedebiliyordum fotoğraflarda.

Krediler: kargagasi

Biraz makinemden bahsetmeliyim sanırım, Minolta x700 slr bi makina ben 50 mm ile kullanmış olsam da orjinal objektifi aslında 35-70 mm. Enstantane aralığı 1/1000 den 3 sn’ye kadar ve p , b modları var. Minolta’dan önce başka makinalar da kullanmıştım fakat Minolta kullandığım ilk 50mm lensli makinaydı. 50 mm lensin kendine has bi büyüsü var ve ben de buna kapılmıştım sanırım. Diğer makinalarıma biraz haksızlık yaptığım gerçeğiyleydik sürekli Minoltamla dolaşmaya başlamıştım.

Krediler: kargagasi

Kullandığım filmlerle verdiği sonuçlardan çok memnundum evet ama makina ile birlikte sonuçlarını görünce en sevdiğim filmlerden biri de Kodak Ektachrome 100 asa idi.

Krediler: kargagasi

Evet Minoltamla ilgili paylaşmak istediğim son şey de kullandığım “deneysel” filmim sonunda çıkan fotoğraflarım. Bir başka yazıda bu filme yaptığım müdahalelerden bahsedeceğim mutlaka!

Krediler: kargagasi
İki yıldır kullandığım ve nasıl söylenir duygusal bağ kurduğum makinamla son tamirciye gidişimizde -üzgünüm ama bu artık olmaz’ı duyunca ondan vazgeçmek zorunda kaldım. Bu yazı eski makinamın anısına olsun.

Bir gün slr makina kullanmak isterseniz ve aynı özellikteki makinalara göre daha hesaplı bir tercih yapmak istiyorsanız sağlam bir minolta’yı kesinlikle önerebilirim!

kargagasi tarafından, 2013-09-04 tarihinde ve #donanım #analog #35mm #review #minolta #films #minolta-x700 başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler