Diana F+ için Denemesi Gereken Taktikler!

Yeni ve mükemmel bir Diana F+ sahibi olmaktan gurur duyuyorsun değil mi? Fotoğraf çekmek ve deneyimlemek için yanıp tutuştuğuna bahse varız. O zaman şimdi Diana F+’ında mutlaka denemen gereken yararlı taktikler paylaşmamıza izin ver!

1. İkili ve çoklu pozlama ile çekilebilir.

Diana F+’inle farklı bir retro dokunuş yakalamak dışında, birkaç kere fazladan ortaya çıkararak gerçek üstü ve baş döndürücü fotoğraflar yaratabilirsin. İkili ya da çoklu pozlama yapabilmek için, tek yapman gereken şey iki ya da daha fazla şekilde peş peşe çekmek. İlk fotoğraftan sonra kareyi ileri sarmadan! Yine de çekerken hatırlaman gereken, filminin ISO’su ve ışık koşulları olsun – fotoğraflarının çok patlak olmaması için.

Krediler: buckshot

2. Diana F+’ın için maskeler ve filtreler yapabilirsin.

Maske ve filtrelerle, fotoğraflarına renk, desen, şekil ekleyerek daha ilginç hale getirebilirsin! Renk jelleri, erimiş plastik, hatta şablonlar ile çalışarak Diana F+ fotoğraflarını ilginç bir hale sokabilirsin!

Photo by esmondsit

3. Diana F+’nın 35mm kullan!

Diana F+ öncelikli olarak orta formatta bir fotoğraf makinesi olması, 35mm filmlerle çekemeyeceğin anlamına gelmiyor! Her zaman bir Diana+ 35mm Back var ve fotoğraf makinene takabilirsin ya da 35mm filmleri Diana F+’ın ile kullanabilmek için geçici hack kullanabilirsin!

Krediler: twizzer88

4. Splitzer kullan!

Diana F+’nın kendine özel bir Splitzer'ı olduğunu biliyor muydun? Bu havalı küçük cihaz ikili splitzerlı süper kareler çekmene yardımcı olur! İki tane ayrı objeyi ya da sahneyi Splitzer ile çek ve lezzetli gerçek üstü dünyalar ya da senaryolar yarat!

Photo by"exotrisc":/homes/exotrisc

5. 35mm Back olmadan 35mm film ile ışık sızıntılarıyla oyna.

Diana F+’ın arkasındaki küçük pencereyi görüyor musun? Fotoğraf makinen için 35mm hack denemeye karar verirsen, ışık sızıntılardan kurtulmak için karanlık, saydam bir şey ile kaplaman gerek. Yine de, ışık sızıntılarıyla oynarak çektiğin kareleri daha büyülü hale getirebilirsin! Lomografik exotrisc yani film karesini gösteren kısmı folyo ya da bant yerine kağıt ile kaplama gibi taktikler uygulayabilirsin. Baya güzel sonuçlar, öyle değil mi?

Photo by judi7h

6. Diana F+’in için kap yap.

Değerli Diana F+’nı korumak için en mükemmel kabı bulamıyor musun? Eğer yaratıcı bir tarafın varsa, kendine bir tane (ya da daha çok) yapabilirsin! Köpük, kumaş, hatta deri gibi birçok materyal ile çalışabilirsin!

Diana F+ 60’ların klasik kült fotoğraf makinesinin yeniden düzenlenmiş halidir. Büyülü ve yumuşak odaklı fotoğraflarıyla ünlü, Diana F+ artık panorama ve pinhole özellikleriyle yeniden paketlendi. Online Dükkan'da mevcuttur.

plasticpopsicle tarafından, 2013-09-13 tarihinde ve #donanım #dersler #tips #tipster #lomography #diana #diana-f #tipsters #diana-f-birthday-2013 başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler