Lomography Experimental Lens Kiti: Michael Emhofer'ın İlk İzlenimleri

Başka bir röportaja doğru ilerliyoruz, Viyana’daki Lomography HQ’da bir başka dost, Lomography Experimental Lens Kit hakkında bize ilk görüşlerini ve izlenimlerini söylüyor. Michael Emhofer’ı dinle ve aşağıdaki muhteşem fotoğraflarını görme şansını yakala!

İsim: Michael Emhofer
LomoEv: michaelem
Bulunduğu Yer: Viyana
Kullandığı Lens/ler: 12mm Geniş Açı, 24mm Standart, Fisheye Lens

1. Lomography Experimental Lens Kit ile ilgili ilk izlenimini bizimle paylaşır mısın?

İlk söylediğim şey, “Evet, bu çok değişikti.” Birkaç kare daha çektikten sonra, Holga ya da diğer analog plastik lensli fotoğraf makineleri gibi görüntüler çıktığını görünce gözlerim kamaştı.

2. Analog fotoğrafçılık geçmişini düşünürsek, Lomography Experimental Lens Kit ile yaptığın dijital yolculuk nasıldı?

Hala fotoğraf makinesi ya da kit ile ne yapacağımı düşünüyorum. Kızılötesi fotoğrafçılık için olan full dönüştürülmiş görüntü EP-1 ile kullanıyorum. Full görüntü ayarı, filmde bulunmayan bazı özelliklere sahip değil ve lens kiti analog hissini yaratmak konusunda çok başarılı. Kareyi yakalamak konusunda daha az engel olayını seviyorum (bu da “düşünme, sadece çek” sözünü daha kolay hale getiriyor).

3. Lomography Experimental Lens Kiti ile çekmeyi en çok sevdiğin şey ne oldu?

Plastik lenslerin yarattığı çeşitliliği, geniş görüntü seçeneği, dijital çekerken bulmak imkansızdı. Bu kit sayesinde bu kombinasyonu yaratmak çok daha kolaylaştı.

4. Lomography Experimental Lens Kitin hangi özelliği seni en çok eğlendirdi?

Çoklu pozlama sağlayan ikinci bir deklanşör tuşu kesinlikle en iyisi.

5. Lomography Experimental Lens Kit ile çekilebilecek en iyi obje ya da teknik nedir?

Obje konusunda, sana yakın olan herhangi bir şey. Lenslerimle çok fazla kızılötesi fotoğraflar çektim ve IR etkilerini kullandığım bitkiler üzerinde çıkan sonuçlardan çok mutluyum. Onun dışında, değişik lenslerle (fisheye!) sosyal ya da parti ortamlarında çekim yapmak da gayet uygundur.

Lomography’nin yepyeni lensleri hakkında daha fazlasını öğrenmek ister misin? Lomography Experimental Lens Kitini tanıtmamıza izin ver ve sana 4/3 fotoğraf makinene bu lensleri nasıl takabilirsin onu gösterelim!

*Lomography Experimental Lens Kit* ile deneyselliği son noktaya taşı. Bu lens tüm Micro 4/3 dijital fotoğraf makineleri ile uyumlu ve 3 farklı lens içeriyor: standart 24mm, wide-angle 12mm ve fisheye. Bu süper yaratıcı lens seni geniş,açılı, balıkgözü ve çoklu pozlamalı fotoğrafları renkli jellerin katacağı renk doygunluğuyla bir araya getiriyor. Experimental Lens Kit Sitesine göz at ve kendi lensini Online Dükkan’dan hemen al!

plasticpopsicle tarafından, 2013-10-20 tarihinde ve #lifestyle #interview #lomography #news #first-impressions #lomography-experimental-lens-kit başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler