Basit Defter Ciltleme Fikirleri – Analog Yaşamın için Kendin Yap Günlük (Bölüm 1)

Fotoğraflar ve günlük yazmak çoğu insan için ortak bir amacı paylaşır – onlar anılarımızı kendi özel yöntemleriyle saklamamızı sağlarlar; resimler ve kelimeler. Ama bazen ne fotoğraflar, ne de kelimeler tek başına bazı anları anlatmaya yetmez. Öyleyse, bu iki harika yaratıcı konsepti bir araya getirmeye ne dersin?

En yakın kitapçıdan hiç zorlanmadan, rahatça temiz ve güzel bir günlük alabilirsin fakat Lomograficilerin doğasında “Kendin Yap” projelerine daha çok değer vermek var, analog severliğimizden olsa gerek. Ayrıca sadece paragraflardan değil aynı zamanda fotoğraflardan da oluşan bir günlüğe sahip olmak… bu ‘sanatsal’ duyguların onu daha mükemmel hale getireceği kesin. Öyleyse neden kendi günlüğümüzü kendi ellerimizle yapmıyoruz?

Krediler: nicolesullivan, sunarashine & moustachelovers

Aşağıdaki videoda kolay ve oldukça ilgi çekici Kendin Yap günlüğü basit bir ciltleme yöntemi kullanarak yapmayı gösteriyorum. İnan fazla vaktini almayacak ve aynı zamanda çok ucuz, kesinlikle denemeye değer! Başlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacın var:

• Kağıt (haliyle, günlük yapıyoruz)
• Defterin için cilt (ne istersen kullanabilirsin, süslü bir kağıt, deri, plastik kap, kumaş, vs., yaratıcı olabilirsin!)
• Günlüğü bağlamak için ip (güçlü herhangi bir ip olur, benim önerim sentetik deri, yün ya da akrilik ip kullanman)
• İğne (ipinle kullanabileceğin bir iğne)
• Günlüğün sırtına delik açmak için çivi (küçüklerini kullan)
• Falçata
• Ataş
• Makas (çok gerekli değil, falçatayı kullanabilirsin)
• Kurşun kalem

Bu basit defteri, teknikleri ve materyalleri kullanmakta uzmanlaşınca, yaratıcı zihninle daha değerli bir hale getirebilirsin. Analog Yaşamın için Kendin Yap serisinin bir sonraki bölümünde bu basit defterin basitliğini ortadan kaldıracak bazı fikirler paylaşacağım!

Krediler: vicuna & adi_totp

Bu günlüğü yapmayı denemeye hevesli biri var mı? Daha fazla Analog Yaşamın için Kendin Yap makalesi için takipte kal!

lmeilani tarafından, 2013-12-25 tarihinde ve #donanım #dersler #videolar #tutorial #journal #notebook #tipster #diary #simple #write #handicraft #analogue-lifestyle #book-binding #diy-writing #indonesia-magazine başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler