LomoAmigo Tom Ambrose LC-A 120'yi Test Ediyor

Soho ve Manchester mağazalarımızda çalıştıktan sonra Tom Ambrose Lomography hakkında neredeyse her şeyi biliyor. Yeteneklerini konuşturması ve test etmesi için ona LC-A 120’yi bir hafta sonu gezisi için verdik.

Fotoğraflar: Tom Ambrose

Merhaba Tom. Bize biraz kendinden bahset.

Benim adım Tom ve 3 yıldır analog fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Bu işe ilk Lomography Manchester’da LomoDuvarı yapımına yardım ederken merak saldım. Orada yarı zamanlı çalışıyordum ama maalesef Lomography Manchester Gallery Store kapandı. Ondan daha sonra Şangay ve Londra ekibinde çalıştım. 13 yaşımdan beri farklı ülkelerde geziyorum ve yaşıyorum. Gezilerimden ve seyahatlerimden bahsettiğim ve fotoğraflarımı paylaştığım bir bloğum var. a-ticket-to-ride.tumblr.com

Fotoğraflar: Tom Ambrose

Neden filmli fotoğraf makinesi kullanmayı tercih ettin?

Henri Cartier Bresson’u üniversite yıllarımda keşfettiğimden beri fotoğraf çekiyorum. O filmle fotoğraf çekiyordu ben de filmle çekmeye başladım. Dijital bana daha yapay gelirken film daha gerçek geliyor. Ayrıca fotoğrafların yapım aşamasını da seviyorum; filmi banyo etmek, beklemek.. Bu, her çektiğim fotoğraf karesine dikkat etmemi sağlıyor, 100 tane art arda fotoğraf çekip aralarından en iyisini seçmektense, her çektiğim kareye daha çok özen göstermeyi seviyorum.

Fotoğraflar: Tom Ambrose

LC-A 120 ile olan deneyimin nasıldı?

LC-A 120’ye bayıldım. Genelde orta format film çok kullanmıyorum, çünkü uğraşması zor ve her seferinde hata yapabiliyorum. Fakat LC-A 120, kolay odaklama ayarları ve pozometresi ile her şeyi çok kolaylaştırmış. (LC-A 35mm’yi çok sevmemin nedeni de bunlar) Fotoğraf makinesin çoklu pozlama tuşunun olması harika. Tuşun deklanşöre yakın olması ise çok güzel, çünkü tripod ile hayalet portreleri çekerken çok kolaylık sağlıyor. Lubitel’in 35mm çarkını kullanarak LC-A 120 ile 35mm’lik fotoğraflar da çektim. (Bunun nasıl yapıldığı ile ilgili bir sürü tüyo bulabilirsin.)

Fotoğraflar: Tom Ambrose

Gelecek 12 ayda neler yapmayı planlıyorsun

Şu an Londra’yı geziyorum ve telefon fotoğrafçılığı ile ilgili denemeler yapıyorum. (tabii ki filmli fotoğraf makinem de yanımda). Gelecek yıl Tokyo’ya veya büyük ihtimalle yeniden İngilizce öğretmek için Güney Kore’ye gitmeyi planlıyorum. Bu mekanlar sokak fotoğrafçıları için her zaman ideal.

Fotoğraflar: Tom Ambrose

Tom’un web sitesini ziyaret et ve Instagram sayfasını takip et!

hannah_brown tarafından, 2014-12-09 tarihinde ve #insanlar #medium-format #analogue-photography #camera-reviews #uk #lomography-gallery-store #gallery-store #analogue-cameras #lomoamigo #35mm-films #camera-modifications #120-films #lca-120 #ambrose başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler