Kurnaz Yaratıcılık: LomoAmigo Felt Mistress

Louise Evans ( diğer adıyla Felt Mistress), keçe kullanarak şirin, renkli canavarlar ve karakterler tasarlıyor. Sanatçı Pete Fowler, müzisyen Gruff Rhys çalışma şansı elde etti, ve hatta 2012’de bir Lomography Sergisi için özel bir karakter tasarladı. Louise, geçtiğimiz günlerde LC-A+ ve Fisheye Baby ile fotoğraf çekti, ve çalışmalarıyla ilgili birkaç sorumuzu yanıtladı.

Fotoğraf: Felt Mistress

Lütfen kendini Lomography Dergi’sine tanıt.

Adım Louise Evans ve partnerim ilustratör Jonathan Edwards ile çalışıyorum. İşlerimde Felt Mistress takma adını kullanıyorum. 3d kumaş (özellikle keçe) yaratıklar ve heykeller tasarlayıp üretiyoruz. Bu parçalar daha sonra, enstalasyonlar, ilustrasyonlar, filmler, galeri şovları, moda çekimleri, müzik videoları, ve animasyonlarda kullanılıyor.

Fotoğraflar: Felt Mistress

Keçe tutkusu nasıl başladı?

İlk kumaşımı çocukken dikmiştim. Sanırım yaptığım ilk şey bir kitap ayracıydı. Önceden başka kumaşlarla da çalıştım ve tam zamanlı olarak karakter yapmaya başlamadan önce, özel müşteriler için ısmarlama elbiseler diktim. Genellikle düğün ve resmi kıyafetler. Bunu yaklaşık 16 yıl yaptım. Geçmişim Moda Tasarımı üzerine ve kıyafetleri seviyorum. Karakterlerimin çoğu keçe ile yapıldı çünkü, aynı zamanda onları giydirmeye çalışıyorum ve böylece iki disiplini birleştirebiliyorum. Kıyafet yaparken de aynı kumaşları ve teknikleri kullanıyorum. Keçeyi seviyorum çünkü biraz uysal, bu yüzden yıpranmaz ve kolayca şekil verebilirsin.

Fotoğraflar: Felt Mistress

Bu muhteşem karakterleri yaparken nereden ilham alıyorsun?

Her şeyden. Yaratıcı bir şeyler yaparken, etrafta olan bitene karşı kendinizi kapatmanız çok zor. İlginç bir görünümle sokakta yürüyen bir adam görebilir ve gelecek bir karakter için aklımıza not alabiliriz. Jonathan, aklına bir şey geldiğinde sürekli çizer. Seyahat etmeyi seviyoruz ve gezilerim sırasında her zaman alışılmadık kumaşları, tuhafiye ürünlerini, farklı ülkelerin moda, mimari ve genel tutumlarını inceliyorum. Birkaç sene önce, birkaç haftamızı Japonya’da, bir galeri konağında geçirme fırsatımız oldu ve bu harika bir deneyimdi. Orada bulunduğumuz sürece birçok iş ürettik. Bunun yanı sıra, Japonya’nın kırsal kesimlerinde zaman geçirdik ve memleketimiz Wales’e çok benzediğini keşfettik. Bu gezi, Cardiff Milenyum Merkezi’ndeki “The Hiber-Nation,” sergimiz için oldukça ilham vericiydi.

Fotoğraflar: Felt Mistress

Pete Fowler ve Gruff Rhys gibi harika sanatçılarla çalıştın. Sence böyle ortaklıklar karakterlerini canlı yapmaya yardım ediyor mu?

Bence işbirlikleri, bir sanatçı olarak gelişmene gerçekten çok yardım ediyor. Çok eğlenceli ama o işbirliğinin bana yardım edeceğine inandığım kişilerle çalışmak konusunda çok dikkatli oluyorum. Ve gerçekten sadece bir avuç sanatçı ile içbirliği yaptım. Pete ile çalıştığım son proje "Gruff Rhys’ American Interior idi. Yaptığım bir parçayı orada görmek ve maceralarını izlemek (ve tüm maceralar filme de kaydedildi) harikaydı. John Evans, muhtemelen yaptıklarım içinde en çok seyahat edeni. İnsanlar her zaman, bir film için birden fazla John yapmamı istiyor, ama o tek, sadece arada televizyon izlemek için evime gelir.

Fotoğraflar: Felt Mistress

Yaptığın en zorlu karakter neydi?

Dikişi saatler süren Ludwig Von Groam en zoruydu, Pictoplasma Berlin’in 10. yıl dönümündeki Karakter Portreleri Sergisi için yapılmıştı. Sanırım 80 metre el yapımı keçe rulosundan yapıldı, ve sadece saçlarını elle dikmek 70 saat sürdü. Diğer zorlu parça, yine Milenyum Merkezi için yaptığım “The Hugger” isimli 9 metrelik tüylü adamdı. Uzun kollarını etrafınıza sarıp, onunla kucaklaşabilirdiniz. Aslında tek zor yanı ölçüleri olmuştu. Tavandan daha uzun olduğu için stüdyoya sığmıyordu, bu yüzden parça parça yapıp birleştirmek zorunda kaldık. Onu göndermeden önce iyi olduğundan emin olmak için, parçaları sokakta birleştirdik – sokak çocukları çok eğlenmişti!

Fotoğraflar: Felt Mistress

LCA+ ile çekim yapmak nasıldı?

Bir Horizon sahibi olup, ona bayıldığımdan beri Lomo fanıyım. LCA +, yanında taşıması çok kolay bir fotoğraf makinesi ve gerçekten sonuçların ne olacağına dair hiçbir fikrin olmadan, çoklu pozlama yaparak etrafta oynamak için çok eğlenceli.

Eğer fotoğraflarının bir arka plan müziği olsaydı, listende hangi şarkılar yer alırdı? (beş şarkı, isimleri ve sanatçıları ile lütfen)
Sadece beş tane seçmek çok zor, bu yüzden işi hızlandırıp, aklıma gelen ilk beş taneyi sayacağım:

“Scare Me” – Major Lazer
“Jet Boy Jet Girl” – The Damned
“Gwn Mi Wn” – Gruff Rhys
“Let Me Fix Me Weave” – Missy Elliot
“I My Me Mine” – Polysics

Gelecek planların var mı?

Gallery Nucleus’taki bir şov için yeni bir karakter üzerinde çalışıyoruz. aynı zamanda yaklaşan bir gösteri için çalışmak/araştırma yapmak üzere, mart ayında Tokyo’ya bir gezimiz olacak.

hannah_brown tarafından, 2015-02-02 tarihinde ve #insanlar #next #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler