Yeni Bir Şey: LC-A 120’nde 35mm Film Kullan

Yeni orta format fotoğraf makinen ile ilk denemen gereken şey ne? Tabii ki içine 35mm film koymak ve harika film şeritli fotoğraflar çekmek!

Yeni LC-A 120’me ilk koyduğum 35mm film 1600 ISO değerinde kullandığım, bayat Kodak T-Max 3200’dü.

Krediler: pearlgirl77

Farklı bir 12 pozluk film ve Holga yakın çekim lensi ile çektiğim fotoğrafların sonuçlarından dolayı çok heyecanlıydım. Maalesef tripod çok sağlam değildi ve sonucunda çok da kullanılabilir fotoğraf yoktu.

Krediler: pearlgirl77

faaabii ile Mysteryfilm'imiz hakkında konuşurken, filmi önce normal pozlayıp, tekrar makineye takıp, kırmızı tonlamalı olarak çekilip çekilemeyeceğini sordu. Bunu LC-A 120 ile özellikle hava böylesine gri iken denemek için çok heyecanlıydım. Belair’ımla zaten denemiştim. Tüyomu buradan _(Almanca).

Şimdi, LC-A 120 ile çektiğim fotoğraflar için:

Krediler: pearlgirl77

Sen de demek ister misin? O zaman nasıl yapıldığı burada:

İki parça köpüğe ya da birkaç parça süngere ihtiyacın olacak. Filmin sol kısmına biri alta, diğeri üste gelecek şekilde yerleştir. Ayrıca filmin üst kısmını bükersen, orta format film makarasının ortasına sabitleyebilirsin.

Fotoğraf makinesinin arkası hala açıkken 35mm filmini hareket etmeyene kadar sar. Makinenin kapağını kapat ve dişliyi 1,5 kez kadar sar. Filmdeki ok işaretinden ne kadar döndürebileceğini tahmin edebilirsin. MX ayarlarını etkinleştir ve artık fotoğraf çekmek için hazırsın! Ben ilk başta her fotoğraftan sonra dişliyi otomatik olarak “Fotoğraf 1” yazana kadar tam bir tur çevirdim. Bunu 12. Fotoğrafa kadar devam ettirdim. Bundan sonra film bitene kadar her fotoğraf için bir kez çevirdim.

İyi eğlenceler!

Pearlgirl77

efrost tarafından, 2015-02-26 tarihinde ve #donanım #dersler #lifestyle #tipster başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler