Coco Alexander ve LC-A 120

Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızdan Coco Alexendar, LC-A 120’yi parka, konsere götürdü, karın altında kullandı. Coco’nun fotoğrafçılık hakkındaki görüşlerini ve fotoğrafçılık dışında neler yapmaktan hoşlandığını merak ediyorsan, yazımızı okumaya devam et.

Bize biraz kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahseder misin?

Sanırım sadece fotoğraf çekmeyi seviyorum. Öylece çekmeye başladım ve büyük ihtimalle böyle devam edecek. Arkadaşlarımın, dinlemeyi sevdiğim grupların fotoğraflarını çekmek beni en çok tatmin eden iş.

LC-A 120 hakkında ne düşünüyorsun?

Bu fotoğraf makinesine kesinlikle tutuldum! Harika, kullanımı kolay ve mükemmel çoklu pozlamalar yapıyor! En büyük artılarından biri, çantama kolayca sığması ve çektiğim her fotoğrafın hayal ettiğim gibi çıkması. Kompakt bir orta formata göre daha iyisi beklenemez!

Analog fotoğrafçılıkta nelerden hoşlanıyorsun? Sana göre dijitalden nasıl ayrılıyor?

Bildiğiniz gibi nasıl bir aile için favori çocuğunu seçmek zorsa, benim için de ikisi arasında seçim yapmak zor. İkisini de eşit seviyorum diyebiliriz. Aralarındaki farklılıklar onları kendilerine has kılıyor. Film kullanmakla ilgili sevdiğim şeylerden biri, değişime açık olması. İstediğin ayarlarda kullanabilirsin ve bazen banyolama aşamasından sonra ışık sızıntıları, çizgiler gibi bir çok farklı sürprizle karşılaşabilirsin. Bu da her fotoğrafa ayrı bir mükemmellik katıyor. Diğer yandan, dijital kullanırken daha mükemmelliyetçiyim. Bana istediğim bir şeyi birçok kez çekme şansı ve aralarından en iyisini seçme olanağı veriyor. Filmle ise, aynı şey için bir veya iki poz kullanıyorum.

Nelerden ilham alıyorsun?

Kelimelerle aram çok iyi değil, bu yüzden ilhamın nereden geldiğini açıklamak biraz zor. Özellikle şunlardan ilham alıyorum diyemem ama her zaman ‘o’nu hissetmeye çalışıyorum. Eğer hissedersem ve onu takip edersem, sonunda her şey anlamlı geliyor.

Genç fotoğrafçılar için vermek istediğin tavsiyelerin var mı?

‘O’ anı kaçırmamak için elinden geleni yap ve ışığın yanından geçip gitmesine izin verme! Çünkü zihninde, çektiğin görüntülerden çok, çekmediğin fotoğraflar canlanacak.

Fotoğrafçılık dışında neler yapmaktan hoşlanıyorsun?

Arkadaşlarımla leziz yemekler yemek favorilerimden biri. Bana sorarsanız, birileriyle bir şeyleri paylaşmak gerekli bir hobi. Aynı zamanda karda yürümekten, plajda uzanmaktan da çok hoşlanıyorum ama sonra genellikle fotoğraf çekmekle bitiyor.

Sana göre yaratıcı olma süreci nasıl?

Yine, bunu açıklamak için doğru kelimeleri bulmak zor. Sanırım bunun nedeni de gerçekten belirli bir yaratıcılık aşamamın olmaması. Geri dönebileceğim özel bir başlangıç noktası yok. Sadece, ilham geldiğinde onu kaçırmamaya çalışıyorum, kendimi, beni harekete geçiren insanlar ve yerlerle donatıyorum ve zihnimde mükemmel an canlandığında onu kafamdan çıkartıp, lensimi tutup gerçekleştirmeye odaklanıyorum.

Coco Alexander hakkında daha fazlasını öğrenmek ve çalışmalarını görmek için buraya göz atabilirsin!

mindofmyra tarafından, 2015-03-08 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler