Petzval Amigo: Phillip Hotson

Phillip Hudson, Petzval Lens deneyimini tadan bir fotoğrafçı. Fotoğraflarını, Twitter sayesinde keşfettik ve en son Petzval Amigo’muz olması için elimize geçen fırsatı geri çeviremezdik.

Fotoğraflar: Phillip Hotson

Bize biraz kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahseder misin?

Her zaman fotoğrafçılığa karşı ilgim vardı. 11 yaşındayken 35mm fotoğraf makinemi aldığım zamanı hatırlıyorum ama her zaman aktif olarak fotoğraf çeken biri olmadım. Birkaç yıl müziğe olan ilgim daha ağır bastı. Kısa bir zaman önce, yeni bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Sonrasında, müzik yaparken ya da tasarım yaparken sahip olduğum yaratıcı yanım, fotoğraf çekerken de aynı şekilde devam etti. Sokakta gördüğüm her şeyi çekmeyi ya da bahçede yarım saat geçirip fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Özellikle, insanları çekerken çok eğleniyorum ve 2 yıl önce de portre fotoğrafçılığına dayalı işler yapmaya başladım.

Petzval Lens’i nasıl buldun?

Petzval Lens mükemmel. Sonuçlar çok fantastik, boyutunun haricinde kullanımı çok eğlenceli. Diğer Lomography ürünleri gibi, sizi sürekli deneyimlemeye teşvik ediyor. Alır almaz, hemen farklı şekillerde çekime başladım. Farklı düşünmemi, portrelerin ise daha ilginç ve dinamik görünmesini sağladı. Aynı zamanda, ‘etrafta birlikte tur atabileceğin bir lens’ olduğu için çok seviyorum; her zaman ve her yerde, sadece yarım saat geçirerek çok mükemmel sonuçlar elde edebileceğin bir lens.

Fotoğraflar: Phillip Hotson

Sana göre, bir portreyi mükemmel yapan nedir?

Benim için, fotoğrafçılıkta ‘mükemmel’ kelimesi, birazcık kullanması zor bir sıfat. Her zaman öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve bence bütün fotoğrafçılar da bunu yapıyordur. Fotoğrafçılığın güzel yanı, çektiğin her şeyin ardından yol almak. Portre çekimi yaparken, ortak bir çizgide denediğim ve faydalandığım birçok şey var. Bazen, bir fotoğraftan diğerine geçmeden önce çektiğim fotoğraflar en iyileri oluyor. Çünkü, model daha rahat oluyor ve samimi bakışları, anları yakalamak beni daha memnun ediyor.

Fotoğraflar: Phillip Hotson

Fotoğrafçılık kariyerin boyunca hiç zorluk yaşadın mı ya da meydan okuduğun bir durum söz konusu oldu mu?

Evet, her zaman. Fotoğrafları çekmek işin kolay yanı ama iş tarafı bana göre daha zorlu. Aynı zamanda, ilk başlarda iş olarak fotoğrafçılığa yatırım yapmak kolay değil. Fotoğraf çekerken de birçok zorlu durumlar var; ışık, mekan ve özne bunlardan birkaçı. Ama projenin artistik vizyonunda kendi emeğinin de olacağını düşünmek, işe odaklanmamı kolaylaştırıyor. Bu da, en tatmin edici tarafı; mücadele halindeyken, çekim yapmak.

hannah_brown tarafından, 2015-03-20 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler