Petzval LomoAmigo: Kevin Law

Kevin Law, Hong Kong’da yaşayan, özellikle düğün etkinliklerinde, sokaklarda ve portrelerde uzmanlaşmış, genç bir fotoğraf sanatçısı. Aynı zamanda, fotoğrafların hikayelerini yansıtmak için doğal ışıkları ve renkleri çok iyi bir şekilde kullanıyor. En önemlisi de, kendisi Petzval Lens’i ilk kez denedikten hemen sonra, lense aşık oldu!

İsim: Kevin Law
LomoEv: LomoKevin
Lokasyon: Hong Kong
Fotoğraf Makinesi: Sony A7R / Nikon Df
Instagram: kevinlawhk

Merhaba Kevin! Lomography topluluğuna kendini kısaca tanıtır mısın?

Selam! Ben Hong Kong’dan Kevin. Serbest çalışan bir fotoğrafçıyım. Fotoğraf tutkunuyum ama aynı zamanda filmleri ve kitapları da seviyorum.

Fotoğraflarında kullandığın favori objen nedir?

Boş vakitlerimde genellikle kız arkadaşımın fotoğraflarını çekiyorum. Kesinlikle favorim bu! Onun dışında, portre çekmekten, düğün organizasyonlarında ve sokaklarda çekim yapmaktan da hoşlanıyorum.

Fotoğrafçılığa nasıl başladın? Çalışmalarını nasıl tanımlarsın?

Fotoğrafçılığa, okuldayken, kendi hayatımı belgelemek için çekim yaparak başladım. Fotoğrafın ruhunu ve arkasındaki hikayeyi yansıtmak için genellikle doğal şıkları ve renkleri kullanıyorum. Anı, farklı açılardan yakalamayı da seviyorum.

Neden Petzval Lens ile deneme yapmak istedin?

Petzval'i Kickstarter projesinden bu yana takip ediyordum. Altın gövdesi ve o fırıl fırıl dönen mükemmel bokeh etkisinden çok etkilendim. Aynı zamanda 85mm lens, portreler için en uygun lens. Arkadaşım lensi yanında getirdiğinde, çekim yapma ve deneme şansım oldu ve anında bağımlısı oldum! Onun aradığım lens olduğuna eminim!

Senin için Petzval’in favori özelliği ne?

Kesinlikle optik özellikleri! Günümüzde bilinenin dışında farklı bir etkisi var. Dögüsel bokeh etkisi, renk satürasyonu ve zarif, altın renkli gövdesini çok seviyorum.

Sonunda Petzval’i ellerine aldığında ne hissettin?

Çok heyecanlıydım. O muhteşem altın gövdesini paketten çıkardığımdaki memnuniyet… Bence, Petzval’i olan herkes bu hissi yaşamıştır. Bu lens mükemmel! Bütün fotoğrafçılarda ve koleksiyoncularda olması gereken bir parça.

Bizimle favori fotoğraflarından birini paylaşır mısın?

Favorim 2015’in ilk gününde, güneş batarken, son ışıklarla çektiğim fotoğraf. Sonuç mükemmeldi! Elinde yaprak tutan kızın anlamı ise Çin’deki yeni yılda, yeni bir sayfa demek.

Diğer Petzval kullanıcılarına verebileceğin önerilerin var mı?

Petzval manuel bir lens. Odaklarken, özellikle diyafram çok açıkken, sabırlı ve dikkatli olmalısınız. Açık diyaframda kullandığınızda, görüntü sığ derinliğe sahip olduğu için, odaklama kısmını anlamanız biraz zaman alabilir. Her şey bulanık gibi görünüyor. Diğer, alışılmış 85mm portre lensleriyle karşılaştırmayın. Petzval, eşsiz ve sürprizlerle dolu! Lense alıştığınızda, bokehlere ve kolayca odaklamaya da alışacaksınız. Portre çekimleri dışında, yakın çekimler ve anı yakalamak için de mükemmel bir lens.

Petzval Lens’ini nereye götürmek isterdin?

Lensi benimle birlikte Avrupa’ya götürmek istiyorum. Seyahat ederken fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Lenste de Avrupa’ya ait bir hava yok değil!

Yeni projelerin var mı? Ya da hali hazırda yürütmekte olduğun bir proje var mı?

Kendi sergime hazırlanıyorum. Hong Kong ve Mainland’da sergilenecek. İnsanların işlerimi görmesi ve beni daha yakından tanıması için güzel bir fırsat olacak. Umarım başarılı geçer.

Kevin’in diğer çalışmalarına Flickr sayfasından göz atabilirsin!

Petzval Sanat Lens'ini şimdi satın al ya da onun hakkında daha fazlasını öğrenmek için mikrositesini ziyaret et.

candilsw tarafından, 2015-04-02 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo #petzval başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler