Petzval Amigo Chris Pollard ile Mavi Baskı Fotoğrafçılığı

Birkaç ay önce Chris Pollard’a denemesi için bir Petzval Lens ödünç verdik. O günden beri, kendisi farklı kameralar ve farklı ayarlarda deneme çekimleri yapıyordu. Pollard, lensle mavi baskı tekniğini denedi, sonuçları ve süreci bizimle paylaştı. Röportajın tamamı için okumaya devam et!

Fotoğraflar: Chris Pollard

Petzval’i ikinci kez kullanışın nasıldı?
Şu an birçok Petzval kullanan LomoAmigo var ve ben de lensi kendime göre kullanmaya alıştım. Bence, Petzval kendini mükemmel bir portre lensi olarak gerçekten kanıtladı. Bu sefer, en ufak detayları çekim objesi yaparak, nasıl sonuç vereceğini ve siyah&beyaz film kullanarak çarpıcı bokeh etkili sonuçlar alıp, eğer mümkünse bunları nasıl daha çok geliştirebileceğimi denemek istedim. Çekimlerimden oluşan seri gayet iyi gitti ve yine çok eğlendim, fakat bu kez daha ilerisini hedeflediğim için diğer çekimlerime göre karşılaştırmalar yaptım. Buna ek olarak, lensin baskılar üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ile ilgilendiğim için, alternatif bir baskı seçeneği olarak mavi baskı tekniğini keşfedip, onu denedim – Sonuçları da çok beğendim ama renkli arka planlara göre, derinliğin biraz kaybolduğunu düşünüyorum.

Fotoğraflar: Chris Pollard

Peki, bu sefer neler çektin?
Ocak ayındaki Erkek Giyim Koleksiyonu’nun modellerine ve kıyafetlerine odaklandığım zamandan sonra, insanların kıyafetlerinde, kendilerinin yarattığı küçük detaylarla ilgilenmeye başladım ve beni etkilediğini fark ettim. Bunlar bir çift eldiven, bir şapka ya da bir kravat olabilir. Herkes, kendine göre aksesuar seçiyor ve ben de günlük hayatta insanların kendi kişiliklerini, farklılıklarını nasıl dış görünüşlerine yansıttıklarını göstermek istedim. Bu yüzden, Londra sokaklarında, ilginç detaylar için gözümü dört açıp çekime çıktım.

Fotoğraflar: Chris Pollard

Bu lensle çekim yapanlar için vermek istediğin tüyolar var mı?
Moda etkinliklerindeki kurulmalara nazaran, ön plan ve arka plandaki ayarlamalarda, en iyi sonuçlar için mesafenizi daha iyi belirleyebilirsiniz. Bokeh etkisini ve sonuçları büyük ölçüde değiştireceği için, arka planda neler olacağının farkında olmak çok önemli. (Özellikle, aniden bir otobüs ya da kalabalık geçip giderse). Bu birkaç sonuçta başıma geldi. Bu yüzden, geçmişteki hataların geliştirmeyi umduğun şeyleri değiştirdiği gibi ben de stratejimi değiştirdim,

Fotoğraflar: Chris Pollard

Sen de Petzval Lens’i deneyimledin mi? #petzval etiketini kullanarak fotoğraflarını bizimle paylaş. Sonuçlarını gerçekten çok merak ediyoruz!

hannah_brown tarafından, 2015-04-13 tarihinde ve #haberler #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler