Lomo LC-A Minitar-1 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Tom Bates

Lomography için çalışmanın en iyi yanı, yeni ürünlere ilk olarak ulaşmak. Lomo LC-A Minitar-1 Sanat Lensi 2.8/32M, Viyana merkez ofise ulaştığında, herkesin nasıl heyecanlandığını bir hayal edin. Lomography ekibi, bu minik ama güçlü lensi, çeşitli fotoğraf makinelerinde test etti. Bu arada, Pazarlama bölümünden Tom Bates, İngiltere’nin kırsal bölümünde bir geziye çıktı ve Lomo LC-A Minitar-1 lens ile çekim yapmanın tüm pastoral ve rengarenk olasılıklarını test etti.

İsim: Tom Bates
LomoEv: @tomas_bates
Lomography’deki Pozisyon ve Lokasyon: Pazarlama Müdürü, Viyana, Avusturya

Lomo LC-A Minitar-1 Art Lens 2.8/32M ile ilk izlenimlerin neler oldu?

İnanılmaz kompakt. Daha büyük lenslere alışkınım ama bu çok katmanlı tasarımı sevdim.

Onunla çekim yapmak nasıl bir deneyimdi?

Çok hoşuma gitti! Rangefinder fotoğrafçılığa, LC-A ile çekim yapma hissi veriyor. Kendimi kalça hizasından çekim yaparken buldum ve bence bu, her Lomography ürünü için güzel bir simge!

Bize çektiğin fotoğraflardan bahseder misin? Minitar lensi kullanırken neler çekmeyi tercih ettin ve neden? Hangisi/hangileri senin favorin oldu?

Lensi, kış tatili için memleketim İngiltere’ye giderken yanımda götürdüm. Kent kırsal kesimine yürüyüşe gittiğimizde, favori dört ayaklı dostum Flora ile çok fotoğraf çektim. Onun bu fotoğrafı kesinlike favorim.

Lomo LC-A Minitar-1 Lens’in en çok hangi özelliğini sevdin?

LC-A+ fotoğraf makinesi ile tamamen aynı alan odaklama sistemine sahip olmasını çok sevdim. Ve lensin üzerinden diyaframını kontrol edebilmek de harika.

Artık Lomo LC-A Minitar-1 Lensi deneyimledin. Sence onunla başka hangi objeleri çekmek harika olurdu?

Onunla daha çok sokak fotoğrafı çekmek istiyorum. Onunla Londra, New York ya da Tokyo gibi büyük şehirlere götürüp, sokak sahneleri çekmek istiyorum.

Lomo LC-A Minitar-1 Lensi ilk kez kullanacak olanlara ne gibi tavsiyeler verirsin?

Tıpkı LC-A ya da LC-A+ ile çektiğiniz şekilde çekim yapın. Tam bir çekim deneyimi için çok fazla düşünme ve sadece onun keyfini çıkar. Diyafram ayarını yapmak ve ihtiyacın olan adak uzaklığını seçmek dışında, bu lens ile çekim yaparken çok fazla uğraşmana gerek yok.
-

Gelecek günlerde yayınlayacağımız diğer röportajlar için hazır ol! Bu arada, Lomo LC-A Minitar-1 Lens hakkında daha fazlasını mikrositesinde öğren ve Online Dükkan'dan ön siparişini ver.

Daha önce:
Lomo LC-A Minitar-1 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Andrea Cislaghi

K. Aquino tarafından, 2015-05-08 tarihinde ve #donanım #haberler başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler