Lomo'Instant LomoAmigo: S.F. Said

Londra merkezli çocuk kitapları yazarı ve fotoğrafçı S.F. Said, aynı zamanda bir şipşak fotoğrafçılık aşığı. Bu özel röportajda bize işlerinden ve Lomo’Instant ile olan deneyimlerinden bahsetti.

Fotoğraflar: SF Said

Lomography Dergi okurlarına kendini tanıtır mısın?

Londra’da yaşayan bir yazar ve fotoğrafçıyım. Her yaştan okura hitap eden üç kitabım var: Varjak Paw, The Outlaw Varjak Paw, ve Phoenix. Sihir, fantezi ve rüyalar hakkındalar, fotoğraflarım için de aynısı geçerli. Fotoğraflarım Impossible Project tarafından sergilendi ve Strange Attractor Press tarafından yayınlanan iki farklı kitapta yer aldı: London’s Lost Rivers, ve Vanished City: London’s Lost Neighbourhoods.

Fotoğraflar: SF Said

Lomo’Instant ile olan deneyimin nasıldı?

Başlangıçta biraz zorlandım – çok pratik bir insan değilim ve pilleri doğru takmak biraz zamanımı aldı. Ama biraz sabır ve online video yardımıyla her şeyi başardım! Makineyi kurduktan sonra kullanımı çok kolaydı ve fotoğraf çekerken çok keyif aldım. Sürekli yanımda taşıyacağım bir makine olacağına inanıyorum.

Fotoğraflar: SF Said

Şipşak fotoğrafçılıkta seni çeken nedir?

Genel olarak analog fotoğrafçılığı seviyorum – dijital alternatiflere göre çok daha zengin ve rüyamsı geliyor. Son yıllarda sadece Polaroid çekim yapıyorum, çünkü bana göre, üretilen en zengin ve rüyamsı fotoğraf materyali o. Şipşak çekimlerin analog fotoğrafçılığa göre en büyük artısı, sonuçlarını anında görebilmek: fotoğrafı doğru çekip çekmediğini bir iki dakika içinde görebiliyorsun. Bu, dijital kadar anında değil ve analog çok daha beklenmedik olduğu için çok daha güzel ve eğlenceli. Her zaman şans işin içine giriyor ve bu konuda en sevdiğim şey bu.

Fotoğraflar: SF Said

Lomo’Instant fotoğraf makinesi ile çekim yapanlara önerilerin var mı?

Şahsen, bu makinenin en iyi özelliğinin çoklu pozlamalar olduğunu düşünüyorum. Tekli pozlamalarda da çok güzel sonuçlar elde ettim ama çoklu pozlamalar daha rüyamsı oldu. Bu makineyle çoklu pozlama yapmak çok kolay: tek yapman gereken “mx” ayarına geçtiğini kontrol etmek. Çok fazla makinede bu özellik yok, o yüzden beklenmedik analog büyüler yapmak isteyen için bu özellik kesinlikle bir artı!

SF Said’in fotoğrafları için websitesini ziyaret edebilir ya da onu Twitter’da takip edebilirsin.

hannah_brown tarafından, 2015-05-21 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler