Provence Düğünleri: Julia Vanessa Utsch Yeni Petzval 85 Lens'i Fransa'ya Götürüyor

Düğünler çok özel etkinlikler, özel bir yer ve özel bir lens gerektiren bir şey. Alman fotoğrafçı Julia Vanessa Utsch, çalışma mekanını değiştirerek Fransa’nın doğusundaki bir düğünün fotoğraflarını Yeni Petzval 85 Lensi ile yakalama şansı buldu.

İsim: Julia Vanessa Utsch
Lokasyon: Heidelberg, Almanya
Donanım: Canon 5D Mk II
Meslek: ( Bohem ) Düğün & Portre Fotoğrafçısı
Website: www.bohemiancolors.com

Fotoğraflar: Julia Vanessa Utsch

Merhaba Julia Vanessa, bize biraz kendinden bahseder misin?

Özgür ruhlu bir yaklaşımı olan düğün ve portre fotoğrafçısıyım. Belli başlı kurallara ve sistemlere inanmıyorum. Hippi ve bohem tarza sahip hayata doğal bir yaklaşımı olan çiftleri çok seviyorum. Ama herkesi kendi yolunda destekliyorum. İnsanların doğal olmasını ve doğal şekilde davranmasını seviyorum. İnsanların mutluluğunu ve hayatın keyfini çıkardıklarını görmeyi seviyorum. Sadeliğe ve odaklanmaya inanıyorum. Aslında ihtiyacınız olan şeyler, çevrenizdekilerin söylediği şeyler değil sizin arzu ettiğiniz şeyler olmalı :)

Fotoğrafçılıkla ilgilenmeye nasıl başladın?

Gençlik yıllarımda dedemin analog Minolta’sıyla başladı. Ölümünden sonra makineyi kullanmak için izin aldım ve yaşadığım çevrede fotoğraflar çekmeye başladım. Sanırım bu onunla hala bir bağ kurmamı ve o hayattayken onun için önemli olanı devam ettirmemi sağladı. Fotoğrafçılıkla ilgilenmem bana başka kapılar açtı ve bu sayede bakış açım değişti. İnsanlara bu sayede evrenin güzelliğini ve bununla birlikte gelen derin ve negatif kısmı da farklı bir açıyı gösteriyorum. Bununla ilgili en sevdiğim ve dediğimi en iyi açıklayan deyim “Her şeyde bir çatlak vardır, bu sayede ışık sızar.”

Fotoğrafçılık stilini 3 kelime ile betimleyebilir misin?

Bohem, özgür ruhlu ve farkında.

Düğün fotoğraflarından oluşan çok güzel bir seri fotoğraf çektin. Bize bu seriden ve düğün fotoğrafçılığı hakkında kısaca bahsedebilir misin?

Dokunma duyusu. Bilgisayar ekranında olsa bile dokuyu hissediyorsunuz, görüntü sizi mükemmel olmayan bir dünyaya, yani fotoğrafın içine sokuyor; ama benim sevdiğim şey de bu zaten. Bu sayede hayatın kusurlarını ortaya çıkarıyor. Düğün çekimleri genel olarak mutlu anların mükemmel kombinasyonları, tüm gün tamamen amaçlar ve umutlarla dolu ama aynı zamanda içinde gerginlik, şüphe ve stres gibi insani özellikler de var. Ben de bunun bir parçasıyım. Ve ne zamanki portre dönemi oluyor, işte o zaman çifti sakinleştirip anın güzelliğini yaşatmaya çalışıyorum. Önce görsel bir yolla onların birarada ne kadar güzel göründüklerini gösteriyorum, birbirilerini sonunda bulduklarını ve hayatlarını bütün iyi ve kötüyle birarada paylaşacaklarını hatırlatıyorum. Sonra duruyorlar ve ışıltılarını fark ediyorlar. Ve işte bu görülebilecek en güzel şey. Bazı zamanlar biraz uzaklaşıyorum ve onların uzaktan fotoğrafını çekiyorum ki bu sayede iç huzuru bulabilsinler.

Fotoğraflar: Julia Vanessa Utsch

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi’yle ilgili ilk izlenimlerin nelerdi?

“Tanrım bu gerçekten de çok havalı!” diye düşündüm. Paketi süperdi ve açtığın anda da sana mükemmel bir his veriyor.

Bize biraz da deneyimlerinden bahseder misin?

“Tanrım bu gerçekten de çok havalı” anından sonra, bunu nasıl kullanacağım diye düşünmeye başladım ve birkaç çekimden sonra çektiklerimle kıyaslamalar yaparak en iyi sonuçları elde etmeye başladım. Çantama koydum ve Fransa’daki düğün için çıkardım. Ve görüyorsunuz ya işte, sihir gerçekleşti ve yarattığı o kaymaksı gerçekliği görünce mutluluktan çığlık bile attım ( asistanımla birlikte ). Çoğu zaman siyah beyaz fotoğraf çekmem, ama ilginç şekilde içimde çekme isteği bile uyandırdı.

Çekim yaparken sana ilham verenler ne?

Sihir. İnsanlar. Işık. İçerde gizli olan her şey. Her ortak, sıradan, rahat takılırken yakalanmış anları çekmek ve insanlara orada neler olduğunu, aslında herkesin yeterli olduğunu ve “kendi” olduğunu göstermek, işte gerçek sihir bu. Ve sonunda çok güzel portre çekimleri ortaya çıkıyor, çünkü gerçek oluyorlar. Bana ilham veren görsellerse; uçuşan saçlar, çıplak ayaklar, sadece aşık birinin atabileceği bir bakış, huysuz ama dürüst ifadeler, sıcak bir yaz havası ve anında yakalanmış insanlar ve özel anlar.

Fotoğraflar: Julia Vanessa Utsch

Şu anki veya gelecekteki Petzval kullanıcılarına tavsiyelerin var mı?

Ah, aslına bakarsanız hiç yok! Mükemmelliyetçilikten ve gelenekselleşmiş yollardan uzaklaşın. İşte sizi tamamen mutlu yapacak şey bu. Ve aynı zamanda müşterileriniz bile ( özellikle de evlenecek çiftler ) bu yaratıcı duyguyu hissedecek. Sanat, kusurlar ve insan doğası sayesinde ortaya çıkıyor.

Fotoğrafçılık dışında neler yapmaktan hoşlanıyorsun?

Yoga yapmak, seyahat etmek, okumak. TED konuşmaları ve ilham verici 99U.com gibi bloglarda zaman geçirmeyi seviyorum. Ve aynı zamanda iyi yemek, arkadaşlar, doğa ve ciddi konuşmalar da sevdiklerim arasında. Özgürce her anı yaşayarak vakit geçirmek ve pozitifliğimle insanları hayallerinin peşinden gitmek için cesaretlendirmeyi seviyorum. SEVGİYİ YAYIN.

zonderbar tarafından, 2015-06-04 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.
serra8 tarafından çevirildi.

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler