Lubitel 166+ ile Daha İyi Fotoğraflar Çekmek için 10 Adım

Lubitel 166+, Lomography’nin bir Sovyet klasiğini yeniden tasarladığı ve kendi özellikleriyle dolu bir fotoğraf makinesi. Biz de bu özellikleri en iyi nasıl kullanabileceğini 10 maddede listeledik!

Lubitel 166+ ile bir analog ustası gibi çek. Hatta acemi bir meraklıysan bile! Fotoğraf makinesinin tamamen manuel olan ayaları ve karışık olmayan özellikleri, temel fotoğrafçılığın teknik bilgilerinde pratik yapmana ve daha yaratıcı olmana yardım eder.

Krediler: susielomovitz, moodification & mafiosa

Portreler karelerde daha iyi görünür. Portre fotoğraflarını bu fotoğraf makinesi ile garantiye al.

Krediler: chippo, shanti929 & mr-furet

0.8 m’ye kadar odaklaması gibi özellliklerle donatılmış Lubitel ile hedefe yaklaş. Ünlü Robert Capa’nın muhteşem sözü gibi: ‘Eğer fotoğrafların yeterince iyi değilse, yeterince yakın değilsindir.’

Krediler: adi_totp, gocchin & mephisto19

Yukarıdan bakılan vizör, bölgesel odaklama ve kamera üzerindeki pozlama kılavuzu ile Lubitel gerçekten sokak fotoğrafçılığı için en iyi fotoğraf makinelerinden biri.

Krediler: dakadev_pui, vici & volker-jp

Hiç doğa ile portre fotoğraflarının iç içe geçtiği muhteşem fotoğraflar gördün mü? Lubitel ve onun çoklu pozlama fonksiyonuyla, bunu kendi filminde deneme şansını yakalayabilirsin! Çeşitlilik için portrelerini, gökyüzü, mimari yapılar hatta diğer portrelerle birleştir.

Krediler: theresia, adi_totp & danielnegreiros

MX’ten bahsetmişken, ayrıca onunla kendi hayalet fotoğraflarını çekebilirsin.

Krediler: makny, qrro & hoseun

Lubitel için seçtiğin flaşı tak ve fotoğraflarını gereğinden fazla ışığa batır ya da sadece biraz daha iyi görünmesini sağla.

Krediler: adi_totp, jennson & andrejrusskovskij

Fotoğraf makinesinin uzun pozlama fonksiyonu sayesinde ışıkla oyna.

Krediler: susielomovitz, bloomchen & jeansman

Portre formatında, sprocket delikli panoramalar sunan Lubikin ile 120 ve 35mm formatlar arasında kolayca geçiş yap.

Krediler: tracyvmoore, sixsixty & koduckgirl

Lubitel, bir rulo film ile 16 (120) ya da 36 (35mm) poz çekebilir. Peki, onunla sonsuz panoramalar da çekebileceğini biliyor muydun? Evet, hatta rulonun başından sonuna kadar çekebilirsin!

Krediler: mephisto19 & thejomi

Senin Lubitel 166+ ile ipuçların var mı? Bu kesinlikle kusursuz bir liste değildir, bu yüzden aşağıdaki yorumlar bölüme kendi tüyolarını ekleyebilirsin!

Julien Matabuena tarafından, 2015-07-07 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #10-adim başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler