Taio Konishi, Glastonbury'yi Yeni Petzval 85 Lens ile Fotoğraflıyor

Glastonbury Festivali muhtemelen, dünyadaki en çok beklenen ve en beğenilen müzik festivallerinden birisi. Performansları izlemenin yanında, sahne önünde ve sahne arkasında bulunmak da bir ayrıcalık. Güzel portreler yakalamanın dışında Petzval Lens, müzik festivallerinin bu eşsiz anlarını yakalamada yine kendine has etkisini ortaya koyuyor. Japon fotoğraf sanatçısı Taio Konishi, bu yılki Glastonbury festivalini Petzval 85mm Lens ile fotoğrafladı ve biz de seninle, o muhteşem anlardan birkaçını paylaşıyoruz. Konishi aynı zamanda Petzval’in Glastonbury ile buluşması hakkında konuştu.

İsim: Taio Konish
Lokasyon: Glastonbury Festivali 2015, İngiltere
Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 5D Mark 3
Lens: Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi
İnternet Sitesi: taiokonishi.pics

Taio Konishi Petzval’in Glastonbury’deki performansı hakkında konuşuyor.

Fotoğraflar: Taio Konishi

Merhaba Taio, kendini Lomography Dergi okuyucularına tanıtır mısın?

Merhaba, sizinle tanıştığıma memnun oldum! Ben Taio Konishi, fotoğrafları ve birayı seven 30 yaşında biriyim. Genellikle fotoğrafçı olarak portre çekimleri yapıyor ve müzik şovlarında çekimler yapıyorum.

Fotoğrafçılığa nasıl başladın?

Analog fotoğraf makineleri olan bir arkadaşım sayesinde oldu. İlk başta çok ilgi çekici gelmişti ve bu fotoğraf makineleriyle ilk günlerimde, sanki etrafta yeni bir oyuncakla oynuyor gibiydim ama şimdi tamamen fotoğraf dünyasının içindeyim.

Fotoğraflar: Taio Konishi

Müzik fotoğrafçılığına dair en çok sevdiğin şey nedir?

En sevdiğim şey, mükemmel hassasiyete sahip müzik sanatçılarıyla iletişim halinde olmam. Biz müzik fotoğrafçıları olarak, objeye yönelik bayağı bir ilgiye sahibiz.

Petzval 85mm Sanat Lensi’ne dair ilk izlenimin ne oldu?

Minimal ve klasik. Yani, mükemmel!

Fotoğraflar: Taio Konishi

Petzval 85mm ile çekim yapmak nasıldı?

Rus lenslerin verdiği bokeh etkisi beni çok etkiledi. Lensin potansiyel özelliklerini hangi objelerin daha iyi ortaya koyacağını düşündüm ve daha sonra test ettim.

Petzval ile hangi fotoğraf makinesini kullandın? Aynı fotoğraf makinesini kullanmak isteyenlere bir tavsiyen, tüyon var mı?

Petzval Lensi, Canon EOS 5D Mark 3 ile kullandım. Petzval ile çekim yaparken, her zaman açık diyaframla, AV modu ve +1 pozlama ayarlarını kullandım. Hava durumuna bağlı olarak da 100-400 ISO değerleri arasında çekim yaptım.

Fotoğraflar:Taio Konishi

Müzik festivallerinde Petzval 85mm Lens ile çekim yapmak isteyenlere tavsiyelerin var mı?

Eğer arka plan olarak ağaçları seçerseniz, mükemmel dönen bokeh etkisine sahip olacaksınız. Bu lens dikkatleri gerçekten üzerine çekiyor, böylece kolayca arkadaş edinebilirsiniz.

Lens ile çektiği favori fotoğrafın hangisi? Lens ile çekim yaparken başına hiç ilginç bir olay geldi mi?

Favori fotoğrarım aşağıdakilerden biri. Bu fotoğrafı, günün ana grubu sahneye çıkmadan birkaç dakika önce çektim. O sırada, birçok insan etraftaki hareketi görmek için sahneye doğru gitmişti, bu yüzden ortam sakin ve atmosfer bu çiftle dolmuşştu. Çift, insanlar diğer tarafta heyecan içinde hareket ederken, kendilerince eğleniyordu. Bu sahne Glastonbury Festivali’ni gerçekten resmediyor.

Fotoğraflar: Taio Konishi

Glastonbury Festivali boyunca senin için favori performans hangisiydi?

Aslında, festival alanında yürürken çok eğlendim ve bu yüzden çoğu ana sahne grubunu göremedim. Benim için favori şovlardan biri Paul Weller’inkiydi. Yoğun müziğini ve hareketlerini gördüğümde, kendisinin 57 yaşında olduğuna inanamadım. Çok havalı!

Yakın geleceğe dair planların neler?

18 Temmuz’dan sonra, Tokyo’da sanat kitaplarına dair güçlü bir programı olan “Nostos Books”da Glastonbury fotoğraflarım sergilenecek. Fotoğraflar dört tane Lomography fotoğraf makinesi ve filmleriyle çekildi, bu yüzden Lomograficileri de sergimde görmekten mutluluk duyarım! İşte sergi detayları.
Aynı zamanda, bu ayında sonunda Fujirock Festivali’ne gideceğim.


Taio Konishi’nin çalışmalarından daha fazlası için websitesine göz at!

ciscoswank tarafından, 2015-07-13 tarihinde ve #insanlar #lifestyle #lomoamigo başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler