Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile İlk İzlenimler: Lomography Fransa'dan Morgane

Yeni Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi ile en alışılmadık ayarlarda bile en özel portreleri çekebilirsin. Lomography Fransa ekibinden Morgane, lensi Paris’teki Galerie d’Anatomie Comparée et de Paléontologie müzesinde bir gezintiye çıkardı.

İsim: Morgane
Fotoğraf Makinesi: Sony Alpha 7
LomoEv: mpflawer
Model: Dimitri Stampfer

Fotoğraflar: mpflawer

Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lens’ine dair ilk izlenimin ne oldu?

Önceden de abisi Petzval 85 Sanat Lensi’ni denemiştim. Ama dürüst olmak gerekirse, ikisi de birbirinden çok farklı. Bokeh kontrol halkasıyla çok eğlendim. Ama bilgisayar başında bu fotoğrafları seçerken, bir süre sonra biraz başım döndü ve gözlerim gittikçe “bokehleşti.”

Fotoğraf: mpflawer

Bu lens ile çekim yapmak nasıl bir deneyimdi?

Petzval ile geçirdiğim zaman boyunca çok eğlendim. Dürüst olmak gerekirse, bunu Lomography’de çalışıyorum diye söylemiyorum ama fotoğrafçılığı genel anlamda çok seviyorum (itiraf etmeliyim: Dijital bir fotoğraf makinem var. Beni ayıplamayııın!). Demek istediğim, fotoğrafçılığı seviyorum ama fotoğrafçı olduğumu söylemiyorum. Sadece fotoğraf çekiyorum, çünkü zamanla ve anılarla özel bir ilişkim var. Acele etmemeyi ve bir-iki fotoğraf çekmeyi seviyorum ama “kalaşnikof bir fotoğrafçı” değilim, ki bu yüzden fotoğraf makinemi sürekli çekim modunda kullanmıyorum. Petzval lens ile gerçekten acele etmemen gerek ve bu yüzden bu lensi çok takdir ediyorum. Yani, yine hızlıca çekimler yapabilirsin çünkü odaklama topuzu kullanmak için çok kolay. Ama Petzval lens ile fotoğrafçı gibi hissediyorsun. Belki, bunun nedeni tarihidir ve lensi kullanış şeklimizdir. Aynı zamanda çok komik, çünkü boynumda altın bir şey varmış gibi hissettim ve bazen bana gözlerini diken insanlara karşı şüpheciydim!

Fotoğraf: mpflawer

Aynı zamanda, söylemeliyim ki bu benim ilk “gerçek” çekimimdi ve erkek kardeşim Dimitri çok yardımcı oldu. İlk çekimim olduğu ve bunu birlikte yaptığımız için daha iyiydi ve birlikte geçirdiğimiz zaman benim için çok değerliydi.

Fotoğraf: mpflawer

İçten bir şekilde bize çektiğin fotoğraflardan bahseder misin? Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi’ni kullanmak için neler çekmeye karar verdin?

Özel bir yerde çekim yapmak istedik. Önceden de aynı yerde Petzval 85mm lensi kullanmıştım ve müze mükemmel. Hava çok sıcak olmasına rağmen yine orada çekim yapmaya karar verdik! Arka plandaki tüm iskeletlerle, farklı bokeh derecelerini kullandım.

Fotoğraflar: mpflawer

Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi’ni denedin. Peki bu lens ile birlikte güzel çekimler yapılır dediğin başka objeler var mı?

Şimdilik sadece lensi denedim, daha incelikli düşünülmüş, yeni projeler yapmak isterdim. Portreler ya da başka şeyler. Bu fotoğraf çekimi, kendimi olan güvenimi arttırdı. Bu yüzden bu deneyimin beni nereye götüreceğini bekleyip görelim!

Fotoğraf: mpflawer

İlk defa Petzval 58 kullanacak olanlara neler tavsiye edersin?

Çok açık bir diyafram kullanmayın. Ben genelde f/4 ile çekim yaptım, çünkü keskin objeleri seviyorum. İlk önce odaklıyordum ve daha sonra halka ile oynayıp, farklı dereceleri test ediyordum. Bu yüzden, acele etmeyin ve insanların size bakmalarını bekleyin.

Fotoğraflar: mpflawer

Teşekkürler Morgane!

mpflawer tarafından, 2015-07-27 tarihinde ve #donanım #insanlar #lifestyle #review başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler