Ian Llewelyn Tarafından Çekilmiş Soyut Görüntüler ve Hayalimsi Monokromlar

Ian Llewelyn yaban hayatı çeken bir kameraman ve fotoğrafçı ve aynı zamanda ünlü bir televizyon projesinde çalışıyor. İngiltere merkezli bu lenssever adam, işinin yoğunluğundan kalan boş zamanlarında mononokrom fotoğraflarla uğraşıyor. Kişisel işlerinde soyut çalışmalar ve hayal gücü çok fazla, işlerinde ayırt edici bir şekilde kendi stilini yaratıyor. Llewelyn, Leica Monochrom fotoğraf makinesinin azimli bir kullanıcısı ve bu makine Lomo LC-A Minitar-1 Lens birleşince hayal gücü yüksek ve hayali görüntüler ortaya çıkıyor.

Fotoğraflar: Ian Llewellyn tarafından Lomo LC-A Minitar-1 Lens ile çekildi.

Merhaba Ian, Lomography topluluğuna biraz kendinden bahset lütfen.

Selam, ben Ian Llewellyn. İngiltere’nin Bristol bölgesinden doğa tarihini çeken bir kameramanım. İş hayatım, genelde televizyon ve ara sıra da sinema filmleri için yaban hayatla zaman geçirmekle geçiyor. Boş zamanlarım, ışık yansımalı, hareketli ve soyut monokrom fotoğraf deneyleriyle uğraşmakla geçiyor ve bu beni çoğu zaman problemlerden uzaklaştırıyor. Bunun televizyonun kalıplaşmış fotoğrafçılığından kaçmanın en iyi yollarından biri bu olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında, gerçeği söylemek gerekirse, kuşları, peyniri, yumurtayı, endüstriyel alanları ve çevreyi keşfetmeyi, yani nehirleri ve doğayı izlemeyi, savaş hakkında düşünmeyi, küfretmeyi, sanatı, bilimi, azıcık değişkenliği ve insanlardan kaçmayı seviyorum. Fakat bunların dışında normal bir insanım.

Fotoğraflar: Ian Llewellyn tarafından Lomo LC-A Minitar-1 Lens ile çekildi

Minitar-1 Lens ile çekim yapmak nasıldı?

Minitar Lens oldukça minik, şimdiye kadar kullandığım en ufak lens o olabilir! Televizyon için 1000mm’yi bulan kocaman telefoto lensleri kullanmaya alışığım. Leica 35mm ve 90mm standart kullandığım odak uzaklıkları, yani Minitar lensi hepsiyle karşılaştırdığımda gerçekten çok ufak. Leica Monochrom’umun ön tarafında belli belirsiz bir çıkıntı gibi durdu. Çok eğlenceli bir lens ve deneysel fotoğraflar için mükemmel. Hızlı ve kullanımı kolay, muhtemelen bu tip fotoğraflar çekmek istediğimde kullanmak için bir tane alacağım.

Fotoğraflar: Ian Llewellyn tarafından Lomo LC-A Minitar-1 Lens ile çekildi.

Minitar kullanarak çektiğin bu fotoğraflar soyut ve deneysel. Lütfen bize biraz tekniklerinden bahseder misin?

HAYIR, onlar benim, benim, benim — sadece şaka yapıyorum! Bütün fotoğraflarımda tek bir pozlama kullandım, hiçbiri Photoshop’ta işlenmedi ve onların kopyalarına sahip değilim. Bu fotoğraflar flaş ve kamera hareketlerinden bir karışım aslında, yavaş çekim ile birleştirdim, koreografi ve bunlar gibi başka rastlantısal fikirlerim var. Açık söylemek gerekirse ben sadece fotoğraf makinesiyle oynuyorum ve olmayan şeylerden bir şeyler yaratmayı deniyorum.

Fotoğraflar: Ian Llewellyn tarafından Lomo LC-A Minitar-1 Lens ile çekildi

Çekimlerinde nelerden ilham aldın?

Doğa ve nadir de olsa insanlar, yapılar, ışıklar, karanlık, şekiller, modeller, boşluklar, samanlar, bozunum, terk edilmiş eşyalar, yansımalar ve hareket. Herkesin seyrettiği ya da kimsenin umurunda olmadığı bölge ya da bol alanların içine bir şeyler yapmaya çalışıyorum, yok olan şeylerden bir şeyler yaratmak için bunların hepsini deniyorum. Örnek vermek gerekirse, benim her zaman kullandığım yol bir otoyol köprüsü, bu yolu seviyorum benim için mükemmel bir yer. Filmimin buradaki linkinden izleyiciler, beni uzun uzun dinlemek yerine, bu kısa filmi izleyerek çok daha rahat anlayabilirler neden bahsettiğimi.

Fotoğraflar Ian Llewellyn tarafından Lomo LC-A Minitar-1 Lens tarafından çekildi

Gelecek için planların neler?

Kim bilir? En iyi ihtimalle yaşam ve ölüm var fakat daha pozitif bir mesajım var, Londra, Mayfair’deki Leica’da bir sergim olacak, Amerika’yı dolaşacağım bir yolculuk yapacağım, fotoğrafları karıştıracağım, çok daha fazla peynir yiyeceğim ve gölgelerde saklanacağım. Ayrıca beni ağırladığınız için teşekkür ederim.

Ian Llewelyn hakkında daha çok bilgi edilmek ve onun fotografik çalışmaları için websitesini ziyaret edebilirsin.

hannah_brown tarafından, 2016-04-27 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler