Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Morgane Stampfer

Lomography için çalışmak Morgane Stampfer’in fotoğrafçılık tutkusunu iyice pekiştirdi. Ayrıca bu İletişim müdürü, aynı zamanda verdiği nasihati da kendisi uyguluyor. Boş zamanlarında Paris’te dolaşıp, Lomography fotoğraf makineleriyle portreler ve fotoğraf çekiyor.

O, aynı zamanda Lomography’nn muhteşem yeni lensi Dagerreyotipi Akrmoatik lensi ilk test edenlerden biri.

Lomography’de ne iş yapıyorsun?

Fransa ofisinde, İletişim ve Online Pazarlama Müdürü olarak çalışıyorum.

Lomography’de çalışman, sana fotoğrafçılık adına neler öğretti?

Fotoğrafçılığın bir limiti ya da sınırları yok. İşim bana hata yapmaktan korkmamayı öğretiyor, çünkü bu hatalarda bile bir güzellik yaratabilirim. Fotoğrafçılık aslında insan ve duygulara bağlı. Çok akademik olmaya gerek yok, çünkü o zaman fotoğrafçılıkta gerçek, güçlü ve güzel olan yönleri kaçırabilirsin.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Dagerreyotipi Sanat Lensini ilk gördüğümde aklımdan geçen: mat cilasına bayıldım ve onu bir an önce test etmek istiyorum! Lensin ağırlığı, sanki elinde tarihten bir parçayı taşıyorsun hissi veriyor. Özel bir şey? Odaklama halkası. Lensin kullanımını kesinlikle değiştiriyor, özellikle Petzval’in odaklama topuzuna alışkınsan. Halka, lensin kullanımını kesinlikle kolaylaştırıyor.

Nelerin fotoğrafları çektin? Çekimlerde hangi fotoğraf makinesini kullandın?

Lensi ofisteki Sony A7 fotoğraf makinesi ile kullandım ve kardeşimin portrelerinin yanı sıra, Fransız Lomo ekibinden Aurore’nin fotoğraflarını çektim. Biraz da eşya ve Paris sokaklarını fotoğrafladım.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, fotoğraflarına özel bir etki getirdi mi? İlk çekiminden bahseder misin?

İlk çekimlerimi dijital fotoğraf makinesinin ekranında gördüğümde biraz kafam karıştı ve “Aman Tanrım, bu çok garip” diye düşündüm. Kısa sürede lensi daha açık bir diyafram değeri, ya da diyafram plakası olmadan kullanmam gerektiğini fark ettim. Lensin gücü bu: alışman gereken oldukça ilginç bir bulanıklık. Açıkçası, ben biraz “keskinlik manyağıyım” ve bu benim ilk kez bulanıktan gerçekten keyif alıp, “tamam, bunun bir hikaye anlatmak için o kadar da keskin olması gerekmiyor” diye düşündüm. İlk çekimden geri dönüp fotoğraflarımı bilgisayara aktardığımda romantizm başladı. Lensle yaratacağım bu seri konusunda çok heyecanlıydım ve Lomography’nin diğer lensleriyle de aşina olan kardeşim de aynı fikirdeydi. Model olarak, bunun çok farklı bir çekim hissi olduğunu ve sonuçların alışılmışın çok dışında olduğunu söyledi.

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

Lensin yaratıcı etkilerini ve seni yepyeni bir fotoğrafçılık anının içine koyuşunu seviyorum. Nasıl çekim yaptığını biraz düşünmen gerekiyor. Hatta, sanki ilk kez fotoğraf çekiyormuşum ve görüntünün kompozisyonu ve makinenin ayarlarını ilk kez öğreniyormuşum gibi hissettim. Kendini rahat hissettiğin alanın dışına çıkmak için çok ideal. Eğer her şeyi görmüşsün gibi hissediyorsan, bu lensin kesinlikle denemelisin, çünkü yeniden doğuş gibi. Ayrıca, manzarayı değiştirmek için Photoshop kullanmana da gerek yok, sadece lensi eline al ve yeni bir maceraya, yeni bir hikayeye başla.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Bokeh ve yarattığı bulanıklık.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Elimizin altında olan yeni bir tarih parçası. Fotoğrafçılık için yeni bir yöntem. Bu lens ile elde edeceğin etkiler çok muhteşem ve benzersiz. Büyüleyici fotoğrafçılık dünyası ve Lomography için yepyeni bir yolculuk!

Neden özel bir lens kullanırsın?

Normal bir seriden daha farklı bir şey yaratmak istiyorsan. Geçmişe bir yolculuk gibi.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Lensi diyafram plakası olmadan kullanmaktan korkma. En iyi tavsiyem ise: acele etme ve anın keyfini çıkar. Geçmişe çok keyifli bir yolculuk ve eminim biraz çaba göstermek hoşuna gidecek.


[PHOTO OF THE LENS]

Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-04-26 #donanım #haberler

Daha İlginç Makaleler