Alfredo Buonanno Akıcı Görüntülerde Dagerreyotipi Akromatik Sanat Lensini Kullanmaktan Bahsediyor

Stefano Benni ve Fausto Mesolella’nın çektiği müzik videosu “Van Gogh”, dokulu bir tuvale ve hareketli görüntülere sahip. Yönetmen Alfredo Buonanno’nun versiyonunun, darbe almış bir resim paleti olduğunu göz önüne al. Ekipmanı mı? Lomography’nin ilk fotoğrafik lensine ithaf olan Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi.

Selam Alfredo! Topluluğumuz seni zaten Lomo’Instant Wide ile yaptığın önceki projenden tanıyorlar. Bu sefer seni bir müzik klibi yönetmeni ve Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi deneyicisi olarak görüyoruz. Teknik detaylara girmeden önce ortamı biraz ısıtalım: Haydi bize video düzenlemedeki tutkunun nereden geldiğini anlat.

Öncelikle bana bu fantastik lensi test etme fırsatı verdiğiniz için çok teşekkürler. İnanılmaz bir deneyimdi.

Video düzenleme konusundaki tutkumun başladığı dakikayı tam olarak hatırlamıyorum. 14 yaşımdayken (yaz tatili ya da okuldan kaçtığım zamanlarda), dedemin fotoğraf stüdyosunu ve benden büyük arkadaşlarımın video düzenleme stüdyolarını ziyaret ederdim. Kesinlikle bu dönemde görsel iletişim dünyasıyla tanıştım ve beni profesyonel fotoğrafçılığa taşıyan yola girmiş bulundum. 2009’da Canon 5D Mark II aldım. İlk kez kendi ekipmanımla video çekecektim. Birkaç aylık deneme çekimlerinden sonra, ilk video klibimi çektim.

Stefano Benni ve Fausto Mesolella’nın çektiği müzik videosu “Van Gogh”un arkasındaki yaratıcı süreci bizi anlatır mısın?

2010 yılında, Fausto Mesolella’nın soundtrack’ini yaptığı bir kısa film için fotoğraflar çekerken, Fausto Mesolella ile tanıştım. O dakikadan itibaren iş birliğine başladık. Şu an Stefano Benni’nin sözleri ile şarkılar söylediği son albümü “Cantostefano”da yer alan şarkılar için video klipler üzerinde çalışıyoruz. Dagerreyotipi Lensi sipariş eder etmez, onu son albümden bir şarkı olan “Van Gogh” ile bütünleştirdim. Fausto’ya lensle çektiğim bir fotoğrafı, videoyu çekerken bu lensi kullanacağıma ikna etmek için yolladım. 3 gün sonra setin ilk konumu olan Stefano Benni’nin evindeydik.

Bu klipte şarkının şiirselliğini göstermeyi amaçladınız. Dagerreyotipi Lensi kullanarak video çekmek nasıldı?

Lens, videonun son halinde merkezi bir rol aldı. Bokeh etkisi ve Post-Empresyonist döngüsüyle beni çok etkiledi. Çok fazla rengi bir arada kullanmaktan, Van Gogh’un da yaptığı gibi kaçınmaya çalıştım.

Lensin hangi özellikleri seni mest etti?

Lense bakmak bile beni geçmişe götürmek için yeterli. Çeşitli diyafram plakalarının yok olan objeleri ortaya çıkarması, fotoğrafa ya da çerçeveye bokehli yeni objeler eklemesine bayıldım.

Sanıyoruz lensin diyafram plakaları da dahil bütün özelliklerini kullandın. Efektleri video ve fotoğrafta yakalamak için neler yaptığından bahsedebilir misin?

Videoda, yararı olan tüm özellikleri kullandım ki konforlu ayarlamaları yapabileyim, bunun için lens diyaframlarına teşekkür ederim. Fotoğrafta ise, sürekli nokta ışıklara bakıyorum ki parıltı ve gölgeleri modeli vurgulamak için kullanabileyim.

Fotoğrafa dönelim. Hangi özellik sana en çok yardım etti?

“Gölgeler” kısmında Sonia Fusco (styling Millesimè Vintage, saç tasarımı Lello Fiore ve makyaj Antonella Errico) ile, lensin etkisini vurgulamak için ışık dolu bir sette çekim yaptım. En geniş diyaframları uçuk etkiler ve yumuşak resimler için denedim, çeşitli filtrelerle modeli derinleştiren, arka plandan ayıran bir bokeh elde ettim.

Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin diğer lenslere göre avantajları neler?

İlk avantajı ana hatları: hiçbir otomatiklik olmaması ve tüm kontrolün çeken kişinin ellerinde olması, meslektaş başka biri farklı bokeh kombinasyonları yakalarken, senin farklı kombinasyonlar yakalaman. Diyaframa göre, fantastik portreleri gerçeküstü ve yumuşacık arka planlarla birleştirebildim, üstelik fotoğraflarda yumuşak bir netlikle hem de öncesinde bir çalışma olmadan.

Dagerreyotipi Sanat Lensi çekilebilecek en iyi tarz nedir?

Bence Dagerreyotipi portreler için mükemmel bir ekipman. Ayırt edicilik ve karakter sağlıyor—bütün portreler ilgi çekici ve farklı olacaktır. Obje her zaman pekişmiş, ama aynı zamanda arka planın dokusu da büyüleyici.

Dagerreyotipi Lensi ilk kez kullanacaklar için hem fotoğraf, hem de video ile ilgili vermek istediğin herhangi bir tavsiye var mı?

Genel olarak, çekim sırasında daha fazla kontrole sahip olabilmek için, öncesinde farklı diyaframları denemelerini öneririm. Videoda, alan derinliğini görmek adına “live view” özelliğini kullandım. Fotoğraf çekerken bu özelliği kullanmayı sevmediğim için, odaklamayı az da olsa değiştirerek 3-4 farklı fotoğraf çekmeyi (özellikle açık diyafram değerlerinde) öneririm. Böylece, seçim aşamasına geldiğimde 3-4 farklı fotoğraf arasından tercih yapabildim. Hepsi birbirinden farklıydı.


Alfredo Buonanno hakkında daha fazla bilgiye websitesinden ulaşabilirsin.


Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-05-04 #donanım #haberler #videolar
morlice tarafından çevirildi.

Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens

Daguerreotype Achromat 2.9/64 Sanat Lensi Canon EF, Nikon F ya da Pentax K bayonetlerle (hem analog hem de dijital) uyumlu ve ara adaptörlerle çok daha fazla modelle birlikte kullanılabiliyor.

Daha İlginç Makaleler