Adam Powell'ın Lomo'Instant Wide ile İzlanda'ya Yaptığı Gezi

Adam Powell yakın zamanda İzlanda’ya yaptığı gezisinde Lomo’Instant Wide ile çekim yaptı ve bazı çarpıcı manzaraları yakalamayı başardı. Bizimle deneyimleri hakkında konuştu.

Yaptığı son fotoğraf projesi üzerine: 2015 benim için enteresan fotoğraf projelerinin olduğu bir yıl oldu. Arkadaşlarımdan küçük bir grupla birlikte Londra'nın Tünelleri, Gizli Mekanlar ve şehrin çevresindeki bize ilginç gelen yerleri keşfettik ve ziyaret ettik. Ama bu yıl biraz dışarıya açılmak ve diğer mekanları keşfetmek istiyorum.

Seyahat üzerine: Bu yıl kendime yapabilirim düşüncesi ile bir çok yeni ülke işaretledim, ayda en az bir kere denizaşırı gezi yaparak kendime meydan okuyorum. Orijinal öncülüm ise oldukça basit oldu. Yazın 30. yaş günümde hayatımda en az 30 farklı ülkeyi ziyaret etmiş olmayı istiyorum. Seyahatlarimi, 2016’nın başından 27 yaşıma uydurup hesaplayacağım, 3. seyahatim için 8 ayımı geride bırakıyorum. Eski arkadaşlarımla eski şehirleri ziyaret etmeye başladığımdan beri bunun oldukça doğru bir çaba olduğundan eminim. Paris, Berlin ve Barselona molasını kaçırmadan önce ileri aylar için diğer seyahat ev sahiplerinin rezervasyonlarını yaptırdım ve bir şeyler satın almaya gittim. Nisan ayının eğlencesi için oldukça heyecanlıydım, İzlanda. Bu yıl ilk kez İzlanda’da manzara fotoğrafları çekeceğim ve orada olacağımdan sabırsızlanıyordum çünkü hakkında pek çok fantastik hikaye duymuş ve çok fazla fotoğraf görmüştüm.

Lomo’Instant Wide ile fotoğraf çekimi üzerine: Güvenilir Nikon F100 fotoğraf makinemi paketledim ve gezintim boyunca Lomo'Instant Wide ile fotoğraf çektim. Işık durumunun problem olacağını biliyordum bu yüzden makinenin gücünü 49-52mm arttırmama izin veren fotoğraf makinesine uyumlu Cokin P filtresi kullandım. Doğal yoğunluk filtresinin aralığını kullanarak, görüntünün geri kalanındaki gibi benzer pozlama aralığına kadar getirmek için gökyüzünü kararttım. Şipşak filmin dinamik aralığını bulmak için birazcık mücadeleci olmak gerekiyor, yani bu durum bazı zamanlarda tamamen gökyüzünün fazla pozlanmasına ve sönmesine engel olmak için yardım ediyor.

İzlanda üzerine: Tamamen akıllara durgunluk veren bir geziydi. Gerçekten gördüğüm en büyüleyici manzaralara sahip, oraya geri gitmek ve görmek için başka bir ada teklifi bekleyemeyeceğim.

2016-05-17 #insanlar

Bahsedilen Ürün

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide'ı sunmaktan heyecan duyuyoruz - dünyanın en yaratıcı instant wide makine ve lens sistemi! Yüksek kalite el işçiliği, kullanışlı özelliklerle birleşerek Lomo'Instant Wide'ı herkesin güzel, çılgın ve garip anları, yaratıcı, geniş açılı, keskin ve mükemmel bir şekilde pozlanmış fotoğraflarla kaydetmesini sağlıyor.

Daha İlginç Makaleler