Daniele Bartoli: Çantanda Neler Var?

Çantanın içindekileri açığa çıkartmak ruhunun en derin köşelerini açığa çıkartmaktır gibi bir iddia var. Yine de, biz gün boyunca yanında neler taşıdığını bize göstermesi için Lomography İtalya’nın Online Yöneticisi’ni ikna etmeyi başardık.

Merhaba Daniele. Bize biraz çantanda neler olduğundan bahseder misin?

Sırt çantamda her zaman gün boyunca yanımdan ayırmak istemediğim eşyalarım olur; dergiler, kitaplar, kulaklıklarım ve yeni bebeğim -Lomo’Instant Wide- ile onun olmazsa olmazı şipşak film.

Arzulu bir okuyucu gibi görünüyorsun. Kitapların ne hakkında?

Evet, az çok. Boş zamanlarımda ya da ofise giderken kitap okurum. Sırt çantamdaki kitap seçimlerimde geniş bir çeşitlilik olmasını seviyorum. Her zaman Millionaire gibi pazarlama ve işletme ile ilgili dergiler -gerçekten iyi içerikler ve ilham hikayeleri yazıyorlar- ve Rolling Stone gibi müzik dergileri -gerçekten iyi röportajlar yapıyorlar sonuncusu Tarantino ileydi- benimle birlikteler.

Ayrıca bir kitabımda var, bir roman, benimle birlikte paralel evrene atlıyor! İtalyanca’sı“Educazione Siberiana" fakat “Siberian Education” diye biliniyor. Ukrayna ve Moldova arasındaki Transdinyester Cumhuriyeti’ne sürülmüş geleneksel Urka topluluğundaki genç insanların suçlarının sosyalleşmesi hakkında bir inceleme yazısı. Tecavüz ve tefecilik kesinlikle yasaklanmış; sadece zengin insanlara ve devlete karşı yapılan hırsızlık ve soygunculuğa izin veriliyor; adil bir nedenle yapılan insan öldürmekte yasal. Bunlara ek olarak, yazar Nicolai Lilin, Sibirya dövmesinin kompleks sembolü hakkında da yazıyor. Bu oldukça ilginç ve temelde uzun bir hikayenin kısa kesilmiş hali. Ama ben hala kitabın yarısını bile okumadım, tamamını bitirmem gerek!

Anlattıkların çok ilgi çekici! Kulaklıkların hakkında neler dersin? Ne tür müzikler dinlersin?

Kulaklıklarımı yakın zamanda bir arkadaşım hediye etti ve gerçekten inanılmaz iyi sesler veriyor! Benim favori grubum Pink Floyd onu takip edenlerse Dire Straits ve Blur. Ama çoğunlukla Rock ve Reggae’den Jazz’a çok çeşitli müzik dinlerim. Gerçekten benim ruh halime bağlı!

Ayrıca bir de Lomo’Instant Wide’ın var! Bu şipşak fotoğraf makinesi hakkında en sevdiğin özellik nedir?

Lomo’Instant Wide’ı seviyorum. Renklerin içinde benim favorim olan doğrudan Portobello Edition! En sevdiğim özelliklerinden biri de çektiğin fotoğraflardan bir demet yapabilmek, bu özelliği için teşekkürler —piyasadaki diğer şipşak fotoğraf makinelerinde bu mümkün değil! Işıkla boyamalar yapmak için Uzun Pozlama özelliğini kullanmak ve parti ya da büyük grup fotoğraflarını çekebilmek için lens kapağını uzaktan kumanda olarak kullanabilme özelliklerini seviyorum.

İnanılmaz. Bizimle paylaştıkların için teşekkürler, Daniele.
-

Onun hakkında daha fazla şey keşfetmek istersen işte Daniele’ in LomoEvi. Yeni serinin daha fazlasını görmek için burayı yakında tekrar kontrol et!

2016-05-19 #insanlar

Daha İlginç Makaleler