Lomo'Amigo Oulpiana Tsiatsiou: Lomo'Instant Wide ile Anlar

Grafik tasarım öğrencisi ve amatör fotoğrafçı Oulpiana Tsiatsiou, en yeni LomoAmigo’muz. Fotoğraflarına vintage etkisi katacak bir fotoğraf makinesi arıyordu ve aradığını Lomo’Instant Wide’da buldu!

Selam! Kendini topluluğumuza tanıtır mısın?

Adım Oulpiana Tsiatsiou ama herkes bana Pia der. 20 yaşımdayım ve Kıbrıslı ve Filipinliyim. Amatör bir fotoğrafçıyım ve bir yandan da Atina, Yunanistan’da Grafik Tasarım okuyorum.

Fotoğrafçılıkla ilgili hikayeni anlatabilir misin?

Her şey lisedeyken, hoşuma giden basit şeyleri telefonumun kamerasıyla çekmemle başladı. Sonra, üvey babam bana bir fotoğraf makinesi hediye etti çünkü annem ve üvey babam bir fotoğraf makinesi istediğim ve bunun için para biriktirdiğimi biliyorlardı. Daha sonra ise fotoğraflarımda vintage bir etki, nostaljik bir atmosfer istediğimi farkettim. Şipşak fotoğraf makinelerini araştırdım ve Lomo'Instant Wide'ın reklamını gördüğümde “İşte bu!” dedim.

Lomo’Instant Wide hakkındaki ilk izlenimlerin neler oldu?

Çok heyecanlıydım çünkü fotoğraf makinesi tam da beklediğim gibiydi! Bende beyaz olanı var. Çok güzel bir tasarım. Daha fazla yaratıcılık sağlayan çok fazla özellik var.

Çektiğin fotoğraflardan bahseder misin?

Portreden manzaraya kadar her şeyi çektim ki yaratıcı olabileyim, Lomo’Instant Wide’ın bana sunduğu özellikleri kullanabileyim. Işıkla boyama gibi, close-up lensi kullanmak gibi şeyler denedim. Şu anda daha yaratıcı sonuçlar için çoklu pozlamalar deniyorum.

Lomo’Instant Wide'ı kullanışlı yapan özellikleri neler? Neden çekim yapmak için bu makineyi tercih ettin?

Tüm özellikleri. Lomo’Instant Wide’ımı sürekli taşıyorum çünkü anlık şeyler pozlamayı ve küçük anları seviyorum! Bundan hoşlanıyorum! Sanırım Lomo’Instant Wide’a bağımlı oldum!

Lomo’Instant Wide fotoğrafçıları için herhangi bir tüyon var mı?

Şipşak fotoğraf makinsi kullananlar, bu makineleri kullanmaktan korkmamalılar. Ben çok fazla çekiyorum, bazen sonuçlar beklediğim gibi olmuyor ama tasarladığım kübist portre de bu sayede oluştu. Sonuçta “becerememek” diye bir şey yok. Şipşak makinelerle her şey yaratıcı olabilir!

Fotoğraf makinesinin en iyi özelliği nedir?

Benim en çok sevdiğim özellikler değiştirilebilir lensler, uzaktan kumandali lens kapağı ve çoklu pozlamalar için Splitzer.

Neden şipşak fotoğrafçılığa aşıksın?

Şipşak fotoğrafçılığa aşığım çünkü tüm çekim yapmaktan, fotoğrafın görünür olma evresine kadar her bir işlemi çok seviyorum. Uyandırdığı merakı, herkesi etrafa toplamasını ve sonuç için beklenmesini seviyorum! Benim için tüm güzelliği ve anlamı bu.

Son birkaç kelime…

Hepsi anı yaşamakla ilgili… aynı şipşak fotoğrafçılık gibi!

Oulpiana Tsiatsiou’u Instagram'da takip et!

2016-05-19 #insanlar
morlice tarafından çevirildi.

Bahsedilen Ürün

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide'ı sunmaktan heyecan duyuyoruz - dünyanın en yaratıcı instant wide makine ve lens sistemi! Yüksek kalite el işçiliği, kullanışlı özelliklerle birleşerek Lomo'Instant Wide'ı herkesin güzel, çılgın ve garip anları, yaratıcı, geniş açılı, keskin ve mükemmel bir şekilde pozlanmış fotoğraflarla kaydetmesini sağlıyor.

Daha İlginç Makaleler