LomoAmigo Wangs Lok Petzval 85 Sanat Lensi ile Anılar Biriktiriyor

Hong Kong bazlı fotoğrafçı Wangs Lok dış mekanları çok seviyor. Yeni serisi için Petzval 85 Sanat Lensi’ni Canon 6D ile kullanıp, doğanın bir parçasını şehre yansıtıp, onu sürekleyen düşünceleri sahneledi.

Wangs Lok hakkında: “Rahatlamak için her hafta sonu doğa ile buluşmam gerekiyor.”

Fotoğrafçılık üzerine: “Bence fotoğrafçılık, kişinin farklı problemler, konular ve insanlar hakkındaki düşüncelerinin bir yansıması. Günlük yaşamımız ve fotoğrafçılık birbirinden ayrılmaz bir bütünü oluşturuyor çünkü gözlerimizle farklı sahneleri yakalıyoruz. Her zaman karşılaştığımız görüntüleri düşünüp, kafamızda onları sorguluyor ve keyiflerine varıyoruz. Dış mekanlara olan tutkum nedeniyle, işlerimin bir çoğu insan ve doğanın ilişkisi üzerine kurulu.”

Yeni fotoğraflarının teması üzerine: “Çoğunlukla garip rüyalarımdan ve dinlediğim müziklerden ilham aldım, örneğin bir ada ya da tarladaki sevimli bir ev, ya da denizin ortasında duran insanlar. Bu görüntüler bir an beynimde oluştu. İş biraz ‘toplayıcı ve onun konteyneri’. İki farklı insanın, aynı konteynerde anılarını toplaması fikrinden geliyor. Biraz hayali duruyor ama rüyalarımdaki farklı manzaraları kaydetmek istedim.”

En sevdiği fotoğraf üzerine: “Kızın, cam şişeye sarıldığı fotoğraf benim favorim. Şişenin içindekileri korurken, bir yandan da etraftaki düşmanları savunuyor gibi duruyor.”

İyi bir portrenin en önemli noktası nedir?: “Kendi düşüncelerini yansıtma yeteneği.”

Petzval 85mm Sanat Lensi deneyimi üzerine: “Eski Petzval lens gibi üretildiğinden, odaklama sistemi günümüzün dijital makinelerinden çok farklı. Odaklamaya alışmak biraz zaman alıyor ama ne kadar pratik yaparsan, o kadar kolaylaşıyor. Odak, görüntünün ortasında, o yüzden analog makinelerle çekim yapmak istiyorsan split-image rangefinder fotoğraf makinelerini kullanmalarını öneririm.”

Petzval 85mm Sanat Lensi ile kullanılacak olası temalar: “Petzval lensin döngüsel bokehsini kullanarak, aklın kaosunu yansıtmak için, sürekli değişen dalgaların olduğu deniz fotoğrafları çekmek isterdim!


Wangs Lok’un diğer işlerini de görmek ister misin? Instagram sayfasını ziyaret edebilirsin.

Phyllis Chan tarafından, 2016-05-28 tarihinde ve #insanlar başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler