Vintage Fotoğraf Makinesi İncelemeleri: Kodak Baby Brownie Special

Favori fotoğraf makinelerimden biri de 127 fotoğraf makineleri olmuştur. Bir çok şirket masrafsız ve basit olarak ürettiğinden eskiden çok popülerdi, günümüzde ise Bakalit modeller hala harika lo-fi fotoğraflar çekiyor.

Kodak Baby Brownie Special üzerinde çok fazla oynama yapılamıyor. 127 filmleri kullanıyor ve kolayca yan tarafındaki metal parçalarla 2 parçaya itiliyor. Fotoğraf makinesinin arkasında ortalanmış, çık kırmızı pencerede ve krem renkli deklanşörü bulabilirsin. Düğmeyi en üst kısımda bulabilir ve kolayca döndürebilirsin. Çekimlerin için boyutları oldukça iyi ve basit olan vizör üsttedir.

Kodak Baby Brownie Special

Camerapedia'e göre teknik istatistikler:

• Lens: aymercek f/11
• Odak aralığı: 5 feet to inf
• Odaklama : sabit odak
• Enstantane: 1/40

127 format

Bazı 127 filmler hala üretiliyor. Benim de sevdiğim Rollei B&W filmi B&H foto markette bulabilirsin fakat 127 fotoğraf makinesini kullanmak için bir kaç yolun daha var. 120 filmleri kesebilirsin (daha önce puro kesici ile denedim) ya da 35mm’yi 127 makarasına sarabilirsin. Çünkü 35mm 127 kadar geniş değil bu yüzden bunu kullandığında sana tam bir etki vermeyecek fakat film deliklerini de pozlama gibi havalı efektler elde edebileceksin.

127 fotoğraf makineleri ile çalışmak için hiç farklı yollar bakmak istersen, bir çok masrafsız seçenek mevcut.

Stow Lake, Golden Gate Park

Golden Gate Park, Stow Gölü etrafında Baby Brownie Special’da ilk filmimi denedim.Burada da çektiğim bir kaç fotoğraf var:

Fotoğraflar Mark Hannah tarafından çekildi

Bu küçük lens şahane vinyetler yapıyor. Yakın odak mesafesi bulunduğun yerden yaklaşık 5 fit ve bu durum kenarlara inanılmaz bir bulanıklaştırma yapıyor. Ayrıca, bittiğinde büyük manzaranın en boy oranını da görebilirsin.

Karanlık Oda

Baby Brownie’nin negatif boyutları 4 × 6.5 cm. Teknik olarak 127 bir orta formattır ve gerçekten seni havaya uçuracak kadar iyi fotoğraflar çeker. Böyle küçük bir plastik fotoğraf makinesinden büyük baskılar almak eşsiz bir durum.

Ilford Fiber kağıt 11×14 ile çalıştığım baskılar burada. Hala 127 tutucuların olup olmadığından emin değilim benim ise 120 film tutucum var. Doğru oturması açısında biraz zordu fakat baskılar ile birlikte muhteşem vinyetler de geldi.


Sonuç olarak, 127 Kodak Baby Brownie Special fotoğraf makinesi sevdiğim plastiklerden bir tanesi. Küçük ve basit olduğundan her zaman yanımda taşımaya başladm—-filmi takıyorum ve kullanıma hazır—-yani klasik lo-fi efekti ile deney klasik bir lo-fi efekti deneyebilirim.


Mark Hannah (@kangiha) öncelikle vintage fotoğraf makineleri ve renkli filmlerle fotoğraf çeken bir analog fotoğrafçı ve sanat yönetmeni. Bu makale orijinalinden yayınlandı Medium.

Mark Hannah tarafından, 2016-07-26 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler