Sergi - Osman Demir ve Untitled

Seçkin Tercan, Film Fotoğrafçılığı Günü'nde açılışını gerçekleştireceğimiz Osman Demir'e ait Untitled sergisini şu şekilde tanımlıyor:

Lomography’nin yarattığı estetik eylem, görüntüyü elde edenleri bir anlamda kameranın kendi mekanizmasına bağımlı kılar gibi görünse de, özünde bu mekanik yapı kendi görsel dilinin yarattığı imge topluluğunda öznel bir var oluş şeklini mümkün kılar. Osman Demir’in Kıbrıs’ın önemli antik kenti Salamis’ten sunduğu ve 3D Lomografların bizleri dahil ettiği illüzyon birkaç görsel katmanı bir arada kullanarak özel bir sunum oluşturuyor.
Klasik fotoğraftan yola çıkarak kendine özel bir yapı sunan Lomografik çalışmalar bugün kişiye özel olmayı farklı bir şekilde sağlıyor. Tercih edilecek mekanik sistem fotoğrafı çekenin tavrına bağlı bir beklentiye yönelik görsel bir dil sağlıyor. Demir de 3D fotoğraflarında Lomography’nin yarattığı görsel çeşitlilikten yola çıkarak tarihsel bir dokuyu farklı bir bakışla bizlere sunuyor.
Pinhole fotoğraf makinesi ve 3D tekniklerin bir kombinasyonu olan bu çalışmalar, yarattıkları içerikle tarihsel olan dokuyu yeni bir bakış açısıyla oluşturarak bizleri çok katmanlı görüntüler dizisi izlemeye davet ediyor. Aynı zamanda tarihsel bir doku barındıran içerik arkeoloji ve fotoğrafın uzun soluklu ortaklığının alternatif bir estetik örneği olarak da görülebilir. Bu anlamda Lomography klasik olanla yeni olanı bir araya getirdiği tavrını Demir’in çalışmalarında pekiştirmiş oluyor.
21.yüzyılda dijital dönemini son derece hızlı bir ivmeyle geliştiren fotografik görüntü sabitlendiği günden bu yana birçok kimyasal ve mekanik değişikliğe uğradı. Sergide yer alan fotoğraflardaki üç boyutlu illüzyon imge dünyamızda geçmişten gelen bir antik düzlemi yeniden inşa ediyor.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Film Fotoğrafçılığı gününde gerçekleşecek olan sergi açılışı Monad Coffee’nin içecek sponsorluğunda gerçekleşecek ve açılış partisinde sürpriz aromalar seni bekliyor olacak. Graffiti sanatçısı Spook da, açılış gününde sergi ile eş zamanlı olarak Lomography Embassy Store Istanbul'un vitrinine sanatsal bir graffiti üretecek.

Yer: Lomography Embassy Store Istanbul
Adres: Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sk. No: 5/B Beyoğlu İstanbul
Tarih: 12 Nisan 2017, Çarşamba
Saat: 18:00 - 20:00

nural tarafından, 2017-04-01 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler