Hava Yoluyla Seyahat Ederken Filmini X-ray Işınından Koruma Yöntemleri

Hava yoluyla seyahat ederken film taşımak kendi başına zor bir macera ama değiyor. Seyahate öncesinden hazırlık ol. Bu makale, başarılı bir fotoğraf seferine ilişkin ipuçları sunuyor; en önemlisi, filmine x-ray ışını hasar vermeden gidip dönebilirsin.

Uçarken kameranı ve filmlerini yanına al. Analog fotoğrafçılık anı yakalamaktan daha fazlası, duyguları da yakalıyor. Aynı zamanda kameran çevrenle iletişimini de güçlendiriyor: onunla daha dikkatli oluyorsun ve insanlarda sana kolayca yaklaşıyorlar. Sonunda, filmlerini tab ettirince anlatılmaz bir mutluluk duygusu duyuyorsun, onları şaşırttığında arkadaşlarının duyduğu gibi.

Filmle seyahate hazırlık

Güvenlikte kullanılan X-ray ışınları filmine zarar vericek, bu yüzden analog maceran için iyi hazırlanmalısın. Filmi çok kere x-ray'den geçirmenin sonuçlarını görmek için Kodak'ın bozulmuş filmlerini ve baskı alınmış hallerini inceleyebilirsin: Kodak.

Seyahatten önce, havaalanının güvenliğinin kamera ve film taşıma yönergelerini incele. Eğer Amerika içinde seyahat ediyorsan Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin (TSA) tavsiyelerini linkte bulabilirsiniz: TSA. Analog kamerayla yaptığım ilk gezi sırasında, filmimin gözle kontrol edilmesini isteyince TSA görevlileri dostça ve yardımsever davrandılar. Sormaya çekinmeyin.

Tercihinize ve varış noktanızın eşsiz niteliklerine uygun çeşitli filmler seçin. Ürdün'de Petra'ya bir günlük geziye gittim.

Oradayken, Lomography Redscale XR 50-200 filmini kullandım çünkü çölün tozlu turunculuğunu ve kuru çevresini yakalamak istedim.

Kanyon yolları siyah-beyaz bir fotoğrafçının rüyasıydı. Çevredeki kayalıkların tam ton aralığını yakalamak için Ilford Delta 3200 Siyah Beyaz film kullandım.

Amman'ın gece hayatı ve insanları, çapraz banyolanmış bir film rulosuyla hayat buluyor. Sokakların ve yolların kişiliğini ve ruh halini yakalamak için Fuji Velvia 35mm 100 ISO filmini kullandım.

Arkadaşlarınla paylaşmak istediğin unutulmaz anları yakalamak için bir avuç renkli negatif film almayı unutma.

Filmi özenle paketlemek

Kameranı ve filmini paketlemek kolay. Filmini güvende tutmak için bazı ipuçları:
1. Taşıyabileceğin kadar çok film al.
2. Ambalajları at.
3. Filmini ikonik plastik kutularda sakla. Boş şeffaf kutun varsa, bunları opak kutu yerine kullan.
4. Şeffaf kilitli buzdolabı poşeti kullan; çanta satın almakla uğraşma.
5. Film poşetini kolayca bulabileceğin bir yere koy.

Yolculuk sırasında filmi korumak

Hasarsız filmlerle evine dönmek istersen, yapılması ve yapılmaması gerekenleri hatırla:
1. Hazırlıklı ol.
2. Filmi kontrol edilecek çantaya koyma.
3. El çantana koy.
4. Güvenlik kontrolünden geçerken filmleri çıkarmayı unutma.
5. Filmini erken çıkar.
6. Filmi çantada aramakla vakit kaybedip sıra oluşturma.
7. Filmin gözle kontrol edilmesini iste.
8. Güvenlik görevlisine kaba davranma.
9. Gülümse ve teşekkür et.
10. Yolculuktan sonra filmini tab ettirmeyi ve paylaşmayı unutma.

Umarım bu makale uçak seyahatlerinizde yardımcı olur. Lütfen analog maceralarında çektiğin fotoğrafları Lomo Evinde paylaş.Yorum bölümüne yolculuğunun fotoğraf albümünün bir bağlantısını yerleştir. Seyahatindeki en değerli hatıra eşyasıyla,filmin, eve dönüştürme ipuçlarınız varsa, burada paylaş.

cassidy tarafından, 2017-07-02 tarihinde ve #donanım #dersler başlığında yazıldı.

Lomography Redscale XR 50-200 35mm

Lomography Redscale XR 50-200'nin geniş iso aralığı ile, esneklik ve sınırsız olanaklar sağlıyor.

Daha İlginç Makaleler