Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile İlk İzlenimler: Guen Fiore

Guen Fiore, yaratıcı ve portre fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaşmış genç bir İtalyan fotoğrafçı. Tarzı taze ve orijinal, ayrıca duygusal ve kapsayıcı. Çektiği fotoğraflarıyla Guen, farklı hikayeleri ve atmosferi; dürüstlük ve samimi çerçevede anlatıyor.

Roma'da güneşli bir günde Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile çekmesine izin verdik. Onu tanıyalım ve Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ilk izlenimlerine göz atalım.

İsim: Guendalina Fiore
Lokasyon: Rome
Websitesi: www.guenfiore.org
Instagram: @guenfiore
Model: Laura Camplone
Fotoğraf Makinesi: Canon 5D Mark II
Lens : Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi

Selam! Bize biraz fotoğrafçılık geçmişinden bahseder misin?

Gerçekten gençken fotoğraf çekmeye başladım, ancak 5 yıl önce yolumu buldum (en azından şu an için). Tamamen kendi kendime öğrendim ve 2012'de ilk DSLR'yi satın alana kadar ucuz dijital fotoğraf makineleri ile denemeye başladım.

Fotoğrafçılık stilini nasıl tanımlarsın?

Fotoğrafçılığım kavramsaldan çok anlatı üzerine. Portreler ve moda fotoğrafçılığı arasında dolaşan, yaratıcı fotoğraf alanına uyduğumu düşünüyorum. Çektiğim konular bir hikaye içinde taşınıyor ve her zaman çektiklerimle duygusal ve görsel bir etki yaratmaya çalışırım.

Fotoğrafçılığın dışında ilgi alanların var mı?

Sinemayı çok severim, film izlemeye ve bir yapımın sahne arkasındaki rolleri anlamaktan çok keyif alıyorum. Ayrıca müziğe, özellikle geçmiştekilere, büyük tutku sahibiyim.

Neptune Convertible Sanat Lensleri’ni ilk gördüğünde ve kullanmaya başladığında izleniminlerin neler oldu?

Kullanmaya başladığım anda şeklinin, kullandığım diğer lenslere göre oldukça farklı olduğunu fark ettim. Ve esas olarak, hafifliğini takdir ettim.

Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi senin stilinle nasıl örtüşüyor?

Gerçekten güzel: Genellikle 50mm ve 35mm ile çalışıyorum, bu yüzden genellikle benim yaptıklarıma kusursuz bir şekilde uyumlu. Ayrıca, daha önce hiç denemediğim 80mm ise çok ilgimi çekti.

En çok hangi odak uzaklığını kullandın?

Başlangıçta, hepsini denemek ve farklılıklarını hissetmek için genellikle odak uzaklığını değiştirdim. Daha sonra, çoğunlukla 80mm ve 50mm ile çekim yaptım. Durumdan ötürü dayatılan bir tercihti. O gün, bir parkta çekim yapmaya karar verdim ve çevrenin kendisi de ilginç değildi, bu yüzden "dar" ayrıntılara daha fazla odaklanmaya çalıştım. Ve 80mm'yi çok kullandım çünkü daha önce hiç denememiştim, bu yüzden süper merak ediyordum!

O çekimlerden bize biraz bahseder misin?

Bu seriyi arkadaşım Laura'yla, Roma'nın tam merkezinde bulunan _Parco della Caffarella_'da gerçekleştirdim. Konumu, özellikle büyüleyici değildi, bu yüzden biraz bakışla oynamaya karar verdik. Çoğunlukla 35mm yerine, 80 mm'yi kullandım, ancak diyafram genişliği de duruma uygundu. Şansımıza güneşli bir gündü, bu yüzden en geniş diyafram ile hiç çekim yapmadım.

En çok sevdiğin fotoğraf hangisi?

Muhtemelen tercih ettiğim, parkta Laura'nın yüzünün saçıyla kaplandığı ve kolundaki dövmelerin gerçekten görünür olduğu fotoğraf. Beğendim, çünkü bütün dövmeleri yerleştirmek bir buçuk saat sürdü ve Laura, bir hafta sonrasında bile hala saçındaki pembe boyayı çıkartabilmiş değildi! Bu görüntüde renkler ana başkahramanlar ve her nasılsa çabalarımıza değer kılıyor.

Convertible Sanat Lensleri’ni kullanırken verebileceğin öneriler var mıdır?

Lens sistemi çok yönlü ve bence bu gerçekten en güçlü özelliği. Tavsiyem onunla çok "oynamak" olacaktır. Bu odak uzaklıkları, her türlü zorunluluğu karşılayan üç odak uzaklığıdır!


Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile yeniden Kickstarter’dayız — tüm fotoğrafçılık olasılıklarında ihtiyacın olan her şey bir arada. 35mm, 50mm ya da 80mm sabit odak uzaklığına sahip, değiştirilebilir üç ön lensten birini kullanarak, tek bir lens sistemiyle, her çekim durumuna hazırlıklı olacaksın. Fotoğraflarının çevresine güzeller güzeli kırılgan bir bokeh etkisi için altı farklı diyafram plakasından birini kullanıp, sınırsız yaratıcılık kombinasyonunu deneyimleyebilirsin Charles Chevalier’in orijinal keşfinden esinlenilip pürüzsüz ve şık bir tasarım için yeniden tasarlanan bu çoklu katmanlı lens, ister analog, ister dijital kullanan başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılar ve profesyoneller için ideal çözüm olacak.

Bizi Kickstarter’da destekleyerek Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ve projeye özel ekstralara %45’e varan indirimle sahip olabilirsin!

lomosmarti tarafından, 2017-05-10 tarihinde ve #donanım #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler