Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile İlk İzlenimler: Emanuele Passarelli

Emanuele Passarelli Roma’da yaşayan genç bir İtalyan fotoğrafçı. Genç olmasına rağmen çok belirgin bir görsel stil yakalamış durumda.

Şehir ortamında, etkileyici gece portreleri yaratmayı seviyor. Düşük ışığın yarattığı gizem ve sinematografik etkinin kişiliğine ve sanatsal yönüne daha yakın olduğuna inanıyor.

Bu zorlu fotoğrafçılık ortamında, ondan Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi'ni denemesini istedik. Onunla daha yakından tanışıp, Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi. ile ilgili ilk yorumlarını öğrenelim.

İsim: Emanuele Passarelli
Şehir: Rome
Websitesi: www.emanuelepassarelli.com
Instagram: @emanuelepassarelliphotography
Model: Gabriel Montesi
Fotoğraf Makinesi: Canon 6D
Lens : Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi

Selam! Bize biraz fotoğrafçılık geçmişinden bahseder misin?

Selam! 23 yaşında bir fotoğrafçıyım ve doğma büyüme Roma’lıyım. 2014 yılından beri fotoğraf çekiyorum. Kendi kendimi eğittim ama bana çok önemli önerilerde bulunan yetenekli fotoğrafçılarla tanışma şansım oldu. Çok meraklı bir yapım var, o nedenle doğru olanı bulana kadar çok farklı teknikleri denedim. Fotoğrafçılık benim için bir meslekten öte bir yaşam tarzı.

Gece portreleri çekmeye nasıl başladın?

Neredeyse on senedir sadece geceleri yaşıyorum, çünkü kendimi daha rahat hissediyorum ve Roma daha sessiz oluyor. Bir arkadaşımın fotoğraflarını çekmeye karar verdim: iki sigara içecek kadar sürede en sevdiğim fotoğraflarımı çektim. Sadece şehir ışıklarıyla aydınlatılmış fotoğraflar çekmeye başladım, çünkü flaş ya da farklı ışık aparatları kullanmayı sevmiyorum. Kısa sürede benim stilim haline geldi ve insanlar artık beni bu tarzla tanıyorlar.

Neptune Convertible Sanat Lensleri’ni ilk eline aldığındaki izlenimin ne oldu?

İlk gördüğümde çok şaşırdım, çünkü daha önce bu kadar şık, küçük ve kompakt bir lens görmemiştim. Makineme taktığımda çok güzel göründü ve çekim yapmak için daha da heyecanlandım.

Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi senin stilinle nasıl örtüşüyor?

Yeni bir lens denemek benim için hep zor olmuştur. Stilimi yüksek kontrastlı ve noir olarak tanımlayabilirim, bu lens çok daha pürüzsüz bir etki verirken, ikisi arasındaki dengeyi bulmak bana ilham oldu.

Nelerin fotoğraflarını çektin?

Gabriel çok yakın bir arkadaşım ve onunla fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. O gece bira içmeye gittikten sonra farklı lensleri denemeye karar verdik. 35mm olan Thalassa’yı kullanmaya karar verdim. Bir süredir geniş açılı lens kullanmamıştım, o nedenle objeyle birlikte çevreyi de fotoğraflama olasılığı çok cazip geldi. Düşük ışıklı bir ortamda olduğumuz için en açık diyafram değerini kullandım.

Özel diyafram plakaları ile çekim yapmak da çok keyifliydi, böylece arka plandaki ışıklarla oyanayabildim. Bu fotoğraf için 80mm’yi tercih ettim.

En çok sevdiğin fotoğrafı ve arkasındaki hikayeyi paylaşır mısın?

En sevdiğim fotoğraf bu. Modellerimin genelde sigara içiyor olmasını tercih ediyorum, bu benim için bir takıntı diyebilirim. Gabriel ile birlikteyken doğru modu yakalayabiliyorum. Sanırım birbirimizi çok iyi anlıyoruz.

Convertible Sanat Lensleri’ni kullanırken verebileceğin öneriler var mıdır?

Üç farklı lens ve özel diyafram plakaları ile deneyler yapmalarını öneririm. O kadar çok olasılık var ki, herkes kendi ihtiyaçları ve stili için doğru kombinasyonu bulabilir.


Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile yeniden Kickstarter’dayız — tüm fotoğrafçılık olasılıklarında ihtiyacın olan her şey bir arada. 35mm, 50mm ya da 80mm sabit odak uzaklığına sahip, değiştirilebilir üç ön lensten birini kullanarak, tek bir lens sistemiyle, her çekim durumuna hazırlıklı olacaksın. Fotoğraflarının çevresine güzeller güzeli kırılgan bir bokeh etkisi için altı farklı diyafram plakasından birini kullanıp, sınırsız yaratıcılık kombinasyonunu deneyimleyebilirsin Charles Chevalier’in orijinal keşfinden esinlenilip pürüzsüz ve şık bir tasarım için yeniden tasarlanan bu çoklu katmanlı lens, ister analog, ister dijital kullanan başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılar ve profesyoneller için ideal çözüm olacak.

Bizi Kickstarter’da destekleyerek Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ve projeye özel ekstralara %45’e varan indirimle sahip olabilirsin!

2017-05-14 #insanlar

Daha İlginç Makaleler