Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile İlk İzlenimler: Lucky Ying Jung Lu

Lucky Ying Jung Lu, Tayvan merkezli bir fotoğrafçı ve grafik tasarımcı. 2015 yılında Academy of Art Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Master'ı yaptı. Tayvan'a döndükten sonra Onfoto Studio da öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı; Tarihsel İşlem ve Siyah Beyaz Karanlık Oda konularında uzmanlaştı.

Odak Uzaklığı - Solda: 50mm; Sağda: 80mm

Merhaba! Fotoğrafçılık sana ne ifade ediyor?

Benim için fotoğrafçılık bir büyü. Belki bazıları bunun eski moda olduğunu düşünecek; ama fotoğrafçılığın güzel sanat olarak tanınması için uzun bir yol var. Fotoğraf tarihine dönüp baktığımızda, 20. yüzyılda gerçek bir sanat formu olarak görülüyor. İnsanlar fotoğrafın, resim gibi olduğunun farkına vardı. Bir resimde, söyleyecek çok şey bulunuyor. Fotoğraf ise belirli bir zaman ve ışığı yakalamakla ilgilidir.

Odak Uzaklığı - Sol Üstte, Sol Altta, Sağ Üstte: 50mm; Sağ Altta: 80mm

Fotoğrafçılık stilini nasıl tanımlarsın?

Bunun bir tür "Hafızadan Sahne" olduğunu söyleyebilirim. İç sesimi sunmak için bu duyguları kullanmayı severim. Bir öykü anlatmak için imge kullanmak, kelimeleri kullanmaktan çok daha kolaydır. Ve böylece, aklımda olanı temsil etmek için hep bir dizi fotoğraf çekmeyi planlıyorum. Bundan çok, gerçekte var olan, insan vücudu ve doğadaki şeyler gibi unsurları kullanmayı severim. Sanırım tarzım yumuşaktır. Belki de birbirine bağlı bir sohbet diyebilirim.

Odak Uzaklığı - Solda: 50mm; Sağda: 80mm

Neptune Convertible Sanat Lensleri’ni ilk gördüğündeki ve eline aldığındaki izlenimin ne oldu?

Dürüst olmak gerekirse, ilk gördüğümde şok oldum! Çok hafif ve diğer lenslerle çok farklı görünüyor. Minik ama lensin ön elemanını değiştirerek 3 farklı odak uzaklığına sahip olunabiliyor! (Hepsi de hafif.) Diyaframı şekillendirmek de ilginç! Özellikle hangi lensi yanına almakta zorlananlar için, çok esnek olduğundan, taşıması ve çekim yapması çok kolay.

Bize çektiğin bu fotoğraf dizisi hakkında daha fazla bilgi verebilir misin? Nerede fotoğraf çektin?

Bu fotoğraf dizisi çoğunlukla Hsinchu'da, bazıları ise Taipei'de çekilidi. Günlük hayatımızda kolayca görebildiğimiz şeyleri çekmek için farklı açıları kullanmaya çalıştım. Fotoğrafların çoğunluğu arabadayken çekildi. Ayrıca, genelde gitmediğim ve ilginç bulduğum bazı yerlerde durdum.

Odak Uzaklığı - 50mm

Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi'ni kullanma konusundaki deneyimini paylaşır mısın?

Kullanmayı ilginç buluyorum! Fotoğraf makinesinin ekranında tam diyafram sayısını göremiyorum, diyaframı döndürdüğümde hala açık veya kapalı olabileceğini hissediyorum. Tasarımını ve kullanışlı özelliğini gerçekten takdir ediyorum. Diğer markalar sadece netlik üzerine odaklanabilirken, bu lens sistemi hafif ve değiştirilmesi kolay, ürettiği görüntüler piyasadaki önde gelen lenslerden de farklı. Lenslerin yaşlı bir ruha ait olduğunu söyleyebilirim, ancak eski lenslerden çok daha kullanıma uygun!

Karşılaştığın ilginç şeyler oldu mu?

Hsinchu'yu terk ederken, oldukça ıssız yollar var. Yerlerden birinde cam iğne doluydu ve yakınında bir fabrika bulunmaktaydı. Ben hep beyaz çiçeğin üzerinde bir iğnenin durmasının şeytanca bir fikir olduğunu düşünürüm! Bir şekilde acı veren bir rüya gibi. Ve böylece, bir fotoğraf çekmek için indim. Belki de orada hiç kimse durmazdı. Çekimi bitirdikten sonra, fabrikadaki işçilerin şüphe ile bana baktığını gördüm. Gitmemi istemediler ama gözlemliyorlardı. Belki kötü bir şeyler yaptığımı düşünüyorlardı. Veya neden birilerinin bu ağaçsız yerde fotoğraf çekeceğini merak ediyorlardı. Her neyse, o zaman arabama geri döndüm ve yolculuğuma çıktım.

Odak Uzaklığı - Solda: 80mm; Ortada, Sağda: 50mm

En çok sevdiğin fotoğrafı ve arkasındaki hikayeyi paylaşır mısın?

İlk çektiğim resim kırmızı Hibiscus'tu. Evimin yakınındaki bir şantiyede örgülü bir çitte bulunuyordu. Bulutlu bir gündü ve çiçek, yeşil alanın üzerinde özellikle kırmızı görünüyor. Uzaktan fotoğraf çekmeyi planlıyordum, ama odaklama yaparken daha da yakınlaştım. Bu kadar yakınlaşabileceğimi hiç düşünmezdim! Ve böylece, bu fotoğrafı çektim - parlayan bir Hibiscus gibi.

Odak Uzaklığı - 80mm

Lens sisteminde en sevdiğin ne oldu?

Işık ve kolay kontrolü.

Convertible Sanat Lensleri’ni kullanırken verebileceğin öneriler var mıdır?

Bu lensler büyüleyici. Çektiği fotoğraflar aynı zamanda keskin ve mat. Lenslerin diyafram açıklığının kontrol edilmesi kolay ve görüntü vizörde olduğu gibi gözüküyor. Bu nedenle, farklı diyafram değerlerini denemenizi öneririm. Portrelere oldukça uygun olduğunu düşünüyorum.


Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile yeniden Kickstarter’dayız — tüm fotoğrafçılık olasılıklarında ihtiyacın olan her şey bir arada. 35mm, 50mm ya da 80mm sabit odak uzaklığına sahip, değiştirilebilir üç ön lensten birini kullanarak, tek bir lens sistemiyle, her çekim durumuna hazırlıklı olacaksın. Fotoğraflarının çevresine güzeller güzeli kırılgan bir bokeh etkisi için altı farklı diyafram plakasından birini kullanıp, sınırsız yaratıcılık kombinasyonunu deneyimleyebilirsin Charles Chevalier’in orijinal keşfinden esinlenilip pürüzsüz ve şık bir tasarım için yeniden tasarlanan bu çoklu katmanlı lens, ister analog, ister dijital kullanan başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılar ve profesyoneller için ideal çözüm olacak.

Bizi Kickstarter’da destekleyerek Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ve projeye özel ekstralara %45’e varan indirimle sahip olabilirsin!

kasim-lks tarafından, 2017-05-21 tarihinde ve #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler