Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile İlk İzlenimler: Souleyman Messalti

Fotoğrafçı, film yapımcısı ve gazeteci Souleyman Messalti, dünyanın dört bir yanından çok çeşitli sosyal grupları fotoğrafladı. Ona Londra sokaklarında çektiği yeni Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi 'ni ödünç verdik.

Fotoğraflarda Thalassa 3.5/35mm Sanat Lensi kullanılmıştır

İsim: Souleyman Messalti
Lokasyon: Londra, İngiltere
Meslek: Fotoğrafçı
Websitesi/Sosyal Medya Hesabı: www.souleymanmessalti.com
Fotoğrafçılık dışındaki diğer ilgi alanları: Seyahat etmek, sinema ve farklı kültürleri öğrenmek.

Fotoğraflarda Thalassa 3.5/35mm Sanat Lensi kullanılmıştır

Fotoğrafçılık geçmişin hakkında biraz bilgi verir misin?

Kendimi bildim bileli, fotoğraf makinelerine hep ilgi duydum. Gazetecilik eğitimi alıyorken yaklaşık 4-5 yıl önce fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladım. O zamanlar biraz moda fotoğrafçılığı denedim - daha çok sahne çekimleri yaparak - ve kısa sürede aslında insanlar, kişilikleri ve duyguları asıl yakalayıp, fotoğraflamak istediğimi fark ettim.

Fotoğraflarda Proteus 4.0/80mm Sanat Lensi kullanılmıştır

Fotoğrafçılık stilini nasıl tanımlarsın?

Fotoğraflarımın, o kişinin kişiliğini mümkün olduğunca temsil etmesi için çaba gösteriyorum ya da en azından kişiliğini yorumlamak için gayret ediyorum. Birçoğuyla tanıştığım kısa bir zamanda kıvılcımlanan bağlantıyı kullanmak istiyorum, bunlardan birçoğuyla daha önce hiç karşılaşmamıştım. Çalışmalarımı belli bir zamanda iç hislerin bir yansıması olarak düşünmek isterim: heyecan, mesafe, fiziksel yakınlık ve belki biraz gurur.

Fotoğraflarda Thalassa 3.5/35mm Sanat Lensi kullanılmıştır

Neptune Convertible Sanat Lensleri’ni ilk eline aldığındaki izlenimin ne oldu?

Ne kadar hafif ve taşınabilir olduklarını gördüğümde gerçekten etkilendim! Aslında hepsini tek elle taşıyabilirim - ve ellerim de gayet küçüktür!

Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi senin stilinle nasıl örtüşüyor?

80mm lensle portre çekerken, rahatlık bölgemden beni hafifçe dışarı itmesini sevdim, konularımı çekmek için yakınlaşmak için adımımı attığımda, onlara daha da yakınlaştım ve kelimenin tam anlamıyla yarım metreden daha az uzaklıktaydım ve ardından daha samimi çekimler elde ettim. Asal lenslerle çekim de bir harikaydı. Geçiş lenslerinin rahatsızlığı karşısında bir ödül olarak görüntü kalitesi daha iyi, daha bozulmamış ve canlı renkler ile daha da derin bir alan derinliği sunuyor.

Fotoğraflarda Thalassa 3.5/35mm Sanat Lensi kullanılmıştır

En çok sevdiğin fotoğrafı ve arkasındaki hikayeyi paylaşır mısın?

Dalston'un Ridley Yolu pazarında çektiğim adamın resmini beğendim (aşağıdaki resme bakınız). Ridley Yolu pazarı Doğu Londra'yı temsil eden, çok sayıda tarihi, kültürel ve çok sesli bir yerel topluluğa sahip çok renkli bir yer. Bu adam, dükkânının dışında duruyordu, sanki anlatacak bir sürü hikayeyle doluydu ve pazarı temsil ediyor, adeta pazarın ayrılmaz bir parçasıydı. Güzel bir sohbet ettik, bana en güzel hikayelerinden bazılarını, son on yılda pazarın nasıl değiştiğini, orada nasıl çalıştığını anlattı ve fotoğrafım için en iyi bakışı verdiğini söyledi.

Fotoğraflarda Thalassa 3.5/35mm Sanat Lensi kullanılmıştır

Convertible Sanat Lensleri’ni kullanırken verebileceğin öneriler var mıdır?

Odağı doğru yaptığınızdan emin olun!


Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ile yeniden Kickstarter’dayız — tüm fotoğrafçılık olasılıklarında ihtiyacın olan her şey bir arada. 35mm, 50mm ya da 80mm sabit odak uzaklığına sahip, değiştirilebilir üç ön lensten birini kullanarak, tek bir lens sistemiyle, her çekim durumuna hazırlıklı olacaksın. Fotoğraflarının çevresine güzeller güzeli kırılgan bir bokeh etkisi için altı farklı diyafram plakasından birini kullanıp, sınırsız yaratıcılık kombinasyonunu deneyimleyebilirsin Charles Chevalier’in orijinal keşfinden esinlenilip pürüzsüz ve şık bir tasarım için yeniden tasarlanan bu çoklu katmanlı lens, ister analog, ister dijital kullanan başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılar ve profesyoneller için ideal çözüm olacak.

Bizi Kickstarter’da destekleyerek Neptune Convertible Sanat Lensi Sistemi ve projeye özel ekstralara %45’e varan indirimle sahip olabilirsin!

2017-05-26 #haberler #insanlar

Daha İlginç Makaleler