1996 Yılında Lomography'e Yön Veren Fotoğraflar

1996 çok garip bir yıl oldu – iyi anlamda 'garip', "Deep Blue" adında bir bilgisayar, satranç oyununda şampiyon Gary Kasparov’u alt etti ve filmler neredeyse gelip geçen tüm trendlere yön verdi.

Disney’in yayınladığı “101 Dalmaçyalı” filmi ve “The Dogs Act of 1996”nın (sokakta bırakılan köpek pisliğinin suç sayılmasına neden olan kanunun) onaylanması ile insanlar köpeklere karşı, öncesine göre çok daha ilgili, dikkatli ve sıcak davranmaya başladılar. Bu da neden tonlarca köpek portresi ile karşılaştığımızı açıklıyor olabilir.

Krediler: tyler_durden, yerzmyey, superlighter, sirio174, fotohelmut & hervinsyah

Tek trend tabii ki köpekler değildi. Eğer "The Craft", filmini hatırlıyorsan, 1990’ların ortalarındaki siyah–ve-gotik eğilimleri de hatırlayacaksındır. Ve Sabrina the Teenage Witch’i canlandıran Melissa Joan Hart’ı da unutma. Aynı isimle ve başrolünü aynı aktristin oynadığı filmde o yıl yayan girmişti. Bu trend aynı zamanda Metallica, Marilyn Manson, The Smashing Pumpkins ve benzeri rock gruplarının radyoda sıkça çalınmasını da açıklıyor olabilir. Tabii ki şaşırmıyoruz ama ilk Broadway müzikali olan "Rent" de bu yıl sahnelenmeye başlandı.

Bu tam bir kültürel gelişim bize sorarsan!


Çekimlerini gönderdin mi? En sevdiğin yerlerin en iyi resimlerini göndererek kendi LomoWall'unu oluşturmak için kayıt yaptırarak küresel fotoğraf sergisi yaratmamıza yardımcı ol! Lomography'nin 25 Yılı resmi sitesine göz at! Ayrıca sosyal medyada bizi takip etmeyi unutma! Partilerden sergilere, hediyelerden, daha fazlasına kadar hala gelecek tonlarca kutlama var!

2017-08-06 #kültür #25thanniversary #25yearsoflomography

Daha İlginç Makaleler