Lomo'Instant Automat Glass Magellan İncelemesi

Lomo'Instant Automat sahibi bir insan olarak, Lomo'Instant Automat Glass Macellan'ın tasarımına ilk görüşte vurulmuş olsam da, makine çok ilgimi çekmemişti, ta ki sonuçları görene kadar...

Lomo'Instant Automat Glass Macellan, diğer Lomo'Instant Automat modellerinden farklı olarak geniş açılı cam lense sahip. Bu da daha büyük bir kadrajın sığdığı, çok daha keskin fotoğraflar anlamına geliyor. Moda fotoğrafçılığı ve portreler için ideal olsa da, benim gibi gündelik hayatı fotoğraflayan birinin ilk etapta ilgisini çekmeyebilir. Bence tasarımı en şık modellerden biri, ama sadece arkadaş ortamlarında, eğlence için fotoğraf çekmeyi tercih ettiğimden, ilk etapta fotoğrafların inanılmaz keskin oluşu beni çok cezbetmemişti. Tabi bunun bir sebebi de Kickstarter'a özel Lomo'Instant Automat Punaluu kullanmam olabilir :)

Lomo'Instant Automat Glass Macellan ile ilk denemeleri tabii ki Lomography Embassy Store İstanbul'da yaptım. Hatta, Automat ile aradaki farkı net görmek adına, daha önce lenslerde yaptığım gibi aynı noktanın fotoğraflarını iki farklı makine ile çektim.

Sol: Lomo'Instant Automat Punaluu, Sağ: Lomo'Instant Automat Glass Macellan
Sol: Lomo'Instant Automat Punaluu, Sağ: Lomo'Instant Automat Glass Macellan
Sol: Lomo'Instant Automat Punaluu, Sağ: Lomo'Instant Automat Glass Macellan

Bu fotoğraflar Macellan'ın geniş açısını ve keskinliğini kesinlikle ortaya koyuyor! Geniş açıdan dolayı, köşeler biraz daha karanlık çıksa da, özellikle yakın çekimlerde objelere patlayan flaş çok daha doğal ve renkler çok daha doygun.

Fotoistanbul'da sergilenecek olan LomoWall'un hazırlıkları sırasında da Macellan ile birkaç çekim yaptım. Burada da Macellan beni etkilemeyi başardı! LomoWall için basılan minik minik fotoğrafların bile her detayı çekilen şipşak kareye yansıyor. Ayrıca netlik ve renk doygunluğu burada da kendini belli ediyor.

Krediler: lomographytr

Ama sanırım Macellan ile çektiğim en sevdiğim kareler sevgili kedim Tarçın'ın fotoğrafları oldu. Normalde evcil hayvanların net fotoğraflarını çekmeyi beceremem. Kesin hareket edip bulanık çıkarlar. Tarçın da çok istisna sayılmaz, cep telefonum ile çektiğim fotoğrafların bile bir çoğunda hareket edip, bulanık çıkmayı başarıyor. Macellan ile çektiğim karelerde ise hem net çıktı hem de özellikle ilk fotoğraftaki alan derinliği gerçekten başarılı bulduğum bir kare elde etmeme yardımcı oldu.

Krediler: nural

"Sırf cam lensinden dolayı bir Lomo'Instant'a daha ihtiyacım yok" derken, yakaladığım bu kareler, bu düşüncemi yeniden değerlendirmeme sebep olacak gibi duruyor! Kredi kartı boyutundaki fotoğraflarda bile göz alıcı bir netlik arayanlara bu makineyi kesinlikle öneririm!

nural tarafından, 2017-09-28 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler