Revolog Deney Üçlemesi

2

Dünden kalan yemeğinizi ısıtırken içine ekstra birkaç şey daha atma fikri doğuyor mu hiç? Belki de hiç bilmediğiniz bir yemeği keşfetme fikri sizce de ilginç olmaz mıydı? Belki bu son dokunuş yemeğinizi daha eşsiz bir hale getirebilir ya da hiç beklemediğiniz bir sonuçla karşılaşabilirsiniz... Gerçek bir mutfakta değil belki ama bir film mutfağında buluverdim kendimi. Kendine has efektlere sahip Revolog filmlere yaptığım da buydu, hiç bilmediğim bir tariften doğan eşsiz sonuçlar… Haydi başlayalım!

Deney 1 / Revolog Kolor

Tüm yaz tatilini “Revolog” projem için film çorbamda hangi karışımları kullansam düşüncesiyle geçirdim. Heyecan verici akıl tutulmaları, deneysel fikirler ve uzun süren beyin fırtınası sonunda çorba malzemelerini nihayet bulmuştum. İlk çorbada sonuçlarını az çok tahmin edebildiğim bir karışımla başlamak istedim.

-Çay
-Sirke
-Limon
-Deterjan

Çorbayı birkaç adımda gerçekleştirdim. İlk olarak Revolog Kolor filmimi çay içinde uzun bir süre beklettim. Çayın film üzerinde daha sıcak tonlar yarattığını biliyordum ve bunun beklentim dahilinde gerçekleşmiş olmasını hayli istiyordum. Geriye kalan karışımının içine filmi attıktan çok kısa süre sonra çıkarttım. Çünkü üçü de film emülsiyonuna güçlü kimyasal etkiler verebilecek malzemelerdi. Banyodan sonra görülen manzara beni gayet mutlu etti.

Krediler: emrekskn

Deney 2 / Revolog 600nm

Sıra geldi daha önce film çorbasında hiç kullanılmayan malzemeye. Tahmin edeniniz var mı bilmem ama çokta uzağa gitmeyin… Cevap Patates! Filme ne efekt vereceğini bir kenara bırakalım, bir patates ile filmi nasıl birleştirebiliriz ilk onu düşünmemiz gerek. Elbette patatesin suyunu sıkarak! İçerisinde bol miktarda nişasta barındıran bu sebze, nişastasını suya bırakacaktır.

-Patates Suyu
-Su

Elde ettiğim nişastalı suyu çoğaltmak için içme suyu kullandım. Karışıma daldırdığım filmimin kendi serüvenini yaratmasını bekledim. Elde ettiğim sonuçlar ise beni hayli mutlu etti. Nişasta film üzerinde mavi dalgacıklar yaratmıştı. 600nm filmin mor tonları ile birleşen mavi dalgalar fotoğraflarda hayalsi etkiler bıraktılar.

Krediler: emrekskn

Deney 3 / Revolog 460nm

Üçlemenin sonuna gelmiştim ve kapanış muhteşem olmalıydı. Bu yüzden de rengini çok sevdiğim bir baharattan yardım aldım. Zerdeçal! Son çorbamda filme olan etki hayli yüksek olsun istediğimden, yardımcı malzemeleri de özenle seçtim.

-Zerdeçal
-Kabartma Tozu
-Mineralli Su

Üçleme içinde en sevdiğim sonuçları bu filmde elde ettim. Revolog 460nm ile sarı-yeşil sonuçlar almam gerekirken, mor dalgalı yeşil göller elde ettim. Çorbanın etkisi bazı fotoğraflarda o kadar güçlüydü ki sanki sürreal bir tablonun içindeydim.

Krediler: emrekskn

Bu projeyi gerçekleştirmemde katkı sağlayan Revolog’a kalpten teşekkür ediyorum. Ve unutmadan, kendi mutfağınızda şef sizsiniz!

emrekskn tarafından, 2017-10-09 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler