Dünyanın Etrafında Analog: Littoinen, Finlandiya

"Dünyanın Etrafında Analog" Lomography topluluk üyelerinin belirttiği gibi, dünya genelinde en şaşırtıcı seyahat noktaları için küçük bir kılavuz. Bugün, Lomografici nural bizi, donuk bir gölün üzerinde yürüdüğü Finlandiya'nın Littoinen kasabasına götürüyor.

İsim: Nural İdrisoğlu
LomoEv: @nural
Sosyal Medya: Instagram
Fotoğraf Makinesi: Lomo LC-A+
Film: Agfa CT Precisa
Lokasyon: Littoinen, Finlandiya

Krediler: nural

Littoinen, Finlandiya'nın Turku şehrine otobüsle yaklaşık 20 dakika mesafede bir kasaba. 1700'lü yıllarda, bu bölgenin en eski tekstil fabrikasının açılması ile popülarite kazanan bir yer. 1960'larda kapanan fabrika, günümüzde konut olarak kullanılıyor.

Krediler: nural

Turku'da yaşarken hafta sonu yapılacak aktivite arayanlar için Littoinen Gölü baş sırada geliyor (Littoistenjärvi). Yaz aylarında plaj olarak kullanılan göl, kış aylarında donuyor. Biz de @onur_idr ile birlikte tabii ki Turku'ya taşındığımızdan bu yana gördüğümüz en soğuk havada Littoinen'e gitmeye karar verdik. -10 derecelerde tamamen donuk olan gölün üzerinde kayak yapanlar vardı. Tabii ki hiçbir güç benden kayak yapmamı bekleyemez, ama korka korka da olsa donuk nehrin üzerinde biraz yürüdüm! Nehrin ortasındaki minik adacıklara kadar gidenler olsa da, ben o kadar ilerlemeye cesaret edemedim. Gölün üzerinde biraz dolanıp, özellikle daha önce basılmış yerlere basarak minik bir tur atmayı tercih ettim. Oldukça boş bir aktivite gibi görünse de iyice sarınıp, sarmalanıp yapılması gereken aktiviteler listesine "donuk göl üzerinde yürüme"yi de ekleyin derim!

Krediler: nural

"Dünyanın Etrafında Analog" gezilerini bizimle paylaşmak ister misin? eunice.abique@lomography.com mail adresine, "Dünyanın Etrafında Analog" başlıklı bir e-posta gönder ve unutulmaz seyahetlerini bizimle paylaş. Detaylara buradan ulaşabilirsin.

nural tarafından, 2018-02-02 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler